Зоран Брђанин в.д. дирекотра Управе полиције / - Зоран Брђанин в.д. дирекотра Управе полиције
12/05/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Брђанин: Неопходне координисане активности jачања капацитета у сузбиjању криминала

На Генералноj скупштини SEPCA представници полициjа држава чланица ове асоциjациjе су са међународним партнерским разговарали о активноj улози регионалне полициjске сарадње

Прва онлине SEPCA Генерална скупштина која се организује у оквиру црногорског предсједавања овом асоцијацијом одржана је данас у циљу сагледавања будућих активности које ће се реализовати у текућој години. С тим у вези, приликом отварања данашњег догађаја, в.д. директор Зоран Брђанин представио је шест радних материјала који се односе на сарадњу и унапређење оперативне подршке међународних партнера државама чланицама СЕПЦА у циљу заједничке снажније борбе против транснационланог криминала. 

На данашњоj Генералноj скупштини SEPCA представници полициjа држава чланица ове асоциjациjе су са међународним партнерским службама водили свеобухватан разговор о активноj улози регионалне полициjске сарадње, посебно на оперативном нивоу.

- Ово jе била прилика да пошаљемо заjедничку поруку неопходности координисаних активности на jачању сопствених, али и свеукупних регионалних капацитета у сузбиjању криминала, кроз размјену искустава, знања, добрих пракси и постојећих претприступних механизама ЕУ. Како би заједничким снагама планирали стратешки и јединствен приступ суочавању са безбједносним изазовима, и истовремено на адекватан и ефикасан начин користили подршку међународних партнера- казао jе в.д. дирекотра Управе полиције Црне Горе Зоран Брђанин.

Представници земаља чланица Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Молдавије, Републике Сјеверне Македоније, Републике Србије, Репубике Српске и Румуније су изразили сагласност са предложеним активностима и спремност да ставе на располагање своје капацитете у циљу пружања подршке реализацији планираних активности. 

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:24