Марјан Вујачић / -DAN
24/04/2021 u 11:13 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тражиће екстрадицију због двије ликвидације

Вујачић је ухапшен 12. јуна 2019. године у Новом Саду због фалсификовања исправа. Неколико дана касније, српска полиција је саопштила да је осумњичен за убиство Југослава Цветановића и за још три ликвидације, од којих су двије почињене у Црној Гори, а једна у Холандији
Црногорски правосудни органи тражиће од надлежних органа Србије изручење Подгоричанина Марјана Вујачића, сазнаје незванично „Дан“. Оптужницом Специјалног државног тужилаштва он се терети за убиство Веселина Калезића и Мила Илића. Специјално тужилаштво доставило је раније Вишем суду у Подгорици предлог да се Вујачићу суди у одсуству, с обзиром на то да није доступан црногорским правосудним органима јер је против њега тада био у току поступак у Србији због убиства Југослава Цветановића, за шта је недавно осуђен на 30 година затвора. Његова одбрана уложила је жалбу, па се коначна одлука о тој пресуди чека.
Почетак суђења оптуженима за убиство Веселина Калезића и Мила Илића у подгоричком Вишем суду 19. фебруара је одложен за 26. март јер је адвокат Јелена Антуновић отказала пуномоћје окривљеном Вујачићу. Суд је Вујачићу додијелио новог адвоката по службеној дужности, Данила Аћимића. У том предмету оптужницом је обухваћен и Раде Поповић. Они се терете за чланство у криминалној организацији и помагање у убиству двојице Подгоричана.
Веселин Калезић ликвидиран је 19. новембра 2018. испред једног кафића у подгоричком насељу Стари аеродром, а његов пријатељ Мило Илић убијен је 30. априла 2019. у близини Аутобуске станице у Подгорици.
Према незваничним информацијама из полиције, Вујачић важи за плаћеног убицу „шкаљарског клана“.
Ухапшен је 12. јуна 2019. године у Новом Саду због фалсификовања исправа. Неколико дана касније, српска полиција је саопштила да је осумњичен за убиство Југослава Цветановића и за још три ликвидације, од којих су двије почињене у Црној Гори, а једна у Холандији. У писму које је тада упутио медијима, Вујачић је навео да му је све намјештено и да су га инспектори приликом испитивања претукли и присиљавали да призна кривична дјела.
– Убиства су извршена на начин што су претходно набавили средства за извршење кривичних дјела, а затим су пратили Калезића у циљу извиђања терена и погодног мјеста за извршење кривичног дјела, да би се 19. новембра 2018. довезли близу лица мјеста, гдје је из возила изашао М.В. и када је примијетио Калезића, пришао му је с леђа и испалио више пројектила у њега – казала је раније тужилац Стојанка Радовић.
Вујачићева одбрана уложила је жалбу на пресуду којом је он осуђен на 30 година затвора због убиства Југослава Цветановића. Како су навели, жалба је уложена због битних повреда одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, повреде кривичног закона и одлуке о казни, наводи се у документацији у коју је „Дан” имао увид. Адвокат Огњен Радић у жалби истиче да првостепени суд у фази суђења и тужилаштво у Врању нису предложили нити извели доказ трасолошким вјештачењем. Апелационом суду у Нишу жалбом је предложено да Вујачића ослободи или да првостепену пресуду укине и врати суду предмет на поновни поступак.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:36