Абазовић / Фото: Лазар Ружић
18/03/2022 u 17:07 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић "спаковао" Владу, на реду разговор са Булајићем

У случају да Булајић разговор одбије, постоје други правни механизми који ће бити активирани, казали су "Дану" из УРА

Лидер Грађанског покрета УРА и мандатар за састав нове владе Дритан Абазовић обавио је све планиране разговоре са партијама које треба да буду у 43. Влади Црне Горе и ових дана ће упутити иницијативу Скупштини Црне Горе да на дневни ред уврсти гласање за нову извршну власт, сазнаје "Дан" из ГП УРА.

– Наравно, Абазовић ће прије тога још једном разговарати са предсједавајућим парламента Страхињом Булајићем, од кога очекује да закаже сједницу. У случају да он то одбије, постоје други правни механизми који ће бити активирани – казао је извор "Дана".

Мандатар је најавио да ће обавити још један круг разговора како би покушао да приближи ставове СНП-а, СД и СДП-а. Већег састанка, међутим, није било, али су разговори обављани појединачно. Засад резултата нема.

Абазовић је јуче новинарима након сједнице Владе рекао да СНП можда нема идентичан став око неких питања као мандатар, али да то нико од њих и не тражи.

Абазовић је рекао да питање Сребренице поново актуелизују СД и СДП јер покушавају да створе притисак на СНП.

– Али за СНП је то прихватљиво. Мени траже да ја потпишем за Сребреницу? Ако треба, ја ћу свако јутро и вече то потписивати по два пута, али то је глупо тражити од мандатара – истакао је Абазовић.

По његовим ријечима, другом резолуцијом осуђује се интервенција Русије у Украјини, а тај предлог садржи резолуцију снажнију од оне коју је предложио СДП.

Мандатар тврди да се СНП изјаснио о рату у Украјини потписавши меморандум о сарадњи са мандатаром, као и друге партије потписнице.

– Они су то потписали и то се може провјерити – рекао је Абазовић и нагласио да ће будући министар правде морати да изнесе став у првом јавном наступу да се не би дошло у ситуацију као са претходним министром у вези Сребреницом.

Говорећи о попису, лидер УРА је рекао да нема никакав проблем с тим питањем ако наше инстутуције могу то да изведу.

– Сва питања треба да се ставе на сто ако се формира мањинска влада – навео је Абазовић.

Говорећи о роковима за формирање Владе, он је казао да је на састанку у хотелу Хилтон договорено да до краја недјеље добије коначне одговоре.

– Није ултимативно. Не мислим да ће се прије понедјељка десити нешто значајно. То нека се деси ускоро или да идемо на изборе – рекао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:07