/ Foto: Д.Ј.
10/08/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Андријевички ДПС љут на медије: Као лешинари спинују инцидент са дјечаком

Надамо се да ће овај догађај охладити усијане главе националистичких провокатора, поручују из опозиционе партије

Из ДПС-а Андријевица осуђују, како кажу, "медијске манипулације и злоупотребе у политичке сврхе инцидента који се за викенд десио у Андријевици" када је функционер ове опозиционе партије Радомир Марјановић ухапшен због напада на деветогодишњег дјечака. 

Како су казали, покушај Данила Ивановића, оца дјечака који је повријеђен, да грубо политизује догађај и умијеша њихову партију, је сраман.

- Националистичка гласила која као медијски лешинари експлоатишу и спинују овај инцидент, треба да знају да су то исто радиле и пропагандне машинерије које су били логистичка подршка етничким сукобима, и такво чињење произвело је огромне људске жртве и дуготрајну несрећу овог простора. Забрињавајуће је да Данило Ивановић, не увиђа своју кривицу и неодговорност као родитеља, па је у присуству свог дјетета, у кафанској атмосфери, без икаквог разлога провоцирао припаднике других нација, прије свега Црногорце. Морао је да зна да на тај начин излаже и себе и своје дијете реакцијама, које су на крају довеле до повреда дјетета. Ниједан одговоран родитељ то не би урадио. То што Ивановић из својих побуда, константно провоцира на националистичкој основи и доводи и себе у ситуације које су опасне, његов је избор. Међутим, када покуша да конкретан инцидент злоупотребљава и политички манипулише, не би ли пореметио међуетничке и уопште грађанске односе у нашем крају, онда је то опасно и за сваку је осуду- додају из ДПС-а. 

Истакли су да дубоко жале због повреде деветогодишњег дјетета и желе, како тврде, да се дјечак што прије опорави.

- Надамо се да ће овај несрећни инцидент охладити усијане главе националистичких провокатора, јер грађани Црне Горе треба да живе једни са другима, и ма колико њихова идеолошка увјерења била различита, она не смију производити овако трагичне посљедице. Грађански склад и међуетнички мир је нешто по чему је наша држава била препозната, а то је, и главни услов за било какав, економски, социјални, културни просперитет неког друштва- поручују из ове опозиционе партије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:21