Здравко Кривокапић / - фото: ПРИНТСКРИН
13/11/2021 u 07:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић иде у посjету Савjету Европе

У платформи за посjету је наведено да ће то бити прилика да се оснаже политички контакти и унаприjеди сарадња између Црне Горе и Савjета Европе

Премиjер Здравко Кривокапић предводиће делегациjу Црне Горе коjа ће званично посjетити Савjету Европе, у Стразбуру, 18. и 19. новембра ове године. Како jе наведено у платформи за посjету, биће то прилика да се оснаже политички контакти и унаприjеди сарадња између Црне Горе и Савjета Европе. 

Влада jе jуче усвоjила Платформу за посjету предсjедника Владе Црне Горе проф. др. Здравка Кривокапића Савjету Европе 18. и 19. новембра 2021. године. Како се наглашава, посjета предсjедника Владе Савjету Европе бити прилика за сусрете на наjвишем нивоу, коjима ће се оснажити политички контакти и унаприjедити сарадња између Црне Горе и Савjета Европе. 

- Сусрети ће послужити да се потврди посвећеност Црне Горе да настави да буде одговорна и поуздана чланица Савjета Европе, коjа ће остати досљедња у испуњавању свих обавеза коjе проистичу из чланства у организациjи, односно њеним циљевима и стандардима. Посjета ће такође бити прилика да се изрази подршка напорима Савjета Европе у промовисању и унапређењу демократских вриjедности и владавине права у циљу ефикасног суочавања са традиционалним али и модерним изазовима - пише у тексту платформе.

Наводи се да ће посjета бити прилика да се афирмише да jе за Црну Гору сарадња са Савjетом Европе и достизање европских стандарда од круциjалног значаjа.

- Како у контексту унутрашњих реформи и даље демократизациjе друштва, тако и за даљи напредак на путу ка чланству у Европскоj униjи - наведено jе у тексту платформе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:02