Владимир Мартиновић / Скупштина Црне Горе
26/03/2022 u 11:55 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартиновић: УРА и СНП отварају велика врата власти за ДПС

Формирање најављене мањинске владе је неуставно и нелегитимно, категоричан је Мартиновић

Мањинска влада у формату који се најављује је нелегитимна, неуставна, крши Устав, прије свега члан 2 став 3, који каже да се не може признати власт која не проистиче из изборне воље грађана. Наравно да та влада има препреке, при чему је ријеч о двије врсте препрека. Једна врста препрека се тиче узајамних односа њених конституената и ту врсту препрека они би некако и могли да савладају. Друга врста препрека, која се односи на ограничења која Устав и закон постављају пред ту владу, јесте нешто што креатори те идеје неће моћи тако лако да савладају, казао је у разговору за "Дан" посланик и потпредсједник Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић.

Како је истакао, утолико прије неће моћи да савладају Устав, који су и сами препознали и већ означавали у јавним наступима као свог непријатеља, што ни посланици Демократа неће сједјети скрштених руку.

– Свако ко дође на идеју да баци Устав под ноге добиће јасан демократски одговор. Ако неко очекује да ћемо мирно ћутати на политичко и правно насиље, грдно се вара. Наши протести широм Црне Горе увелико су закомпликовали и осујетили тај издајнички наум. Користећи сва демократска средства, нећемо стати до одбране изборне воље грађана од 30. августа 2020. Бићемо веома упорни и истрајни, на то нас обавезује и чињеница да на тај начин штитимо и Устав Црне Горе – подвлачи наш саговорник.

Према његовом мишљењу, најбоље рјешење за излазак из тренутне ситуације су избори.

– Избори су, у сваком случају, најчистији и најпоштенији пут да се изађе из актуелне политичке кризе, гдје би грађани дали суд о начину вођења политике сваког од нас. Они нека буду мјерило тога да ли је ово што раде УРА и СНП воља и жеља бирача послије 30 година владавине ДПС-а, који сада враћају на мала и велика врата – рекао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:14