/ Јелена Боровинић Бојовић
24/05/2021 u 10:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић у званичној посјети Хрватској

План посјете црногорске делегације предвиђа и посјету Клиничко болничком центру Загреб и одржавање састанка са докторима одговарајућих специјалности

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић предводи делегацију Владе Црне Горе која од данас до сриједе борави у званичној посјети Хрватској. Како је саопштено из Министарства здравља, поред Боровинић Бојовић, у црногорској делегацији су генерални секретар Владе Божо Милоњић, директорица Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) Љиљана Радуловић и предсједник Националног координационог тијела у области пресађивања органа Данило Радуновић.

У делегацији су и вршилац дужности директора Клинике за нефрологију КЦЦГ Батрић Бабовић, директор Клинике за урологију Петар Каварић и савјетница у Директорату за биомедицину и трансплантацију у Министарству здравља Сандра Дамјановић. Из Министарства су казали да је планиран састанак црногорске делегације са министром здравства Хрватске Вили Берошем и националном координаторком за трансплантацију органа Мирелом Бушић.

- План посјете црногорске делегације предвиђа и посјету Клиничко болничком центру Загреб и одржавање састанка са докторима одговарајућих специјалности- наводи се у саопштењу.

Истиче се да је циљ посјете размјена ставова о сарадњи у вези трансплантационог програма и размјена мишљења за развој и унапређење добре сарадње здравственог система двије државе у тој и осталим областима.

Из Министарства су рекли да ће посебна пажња током посјете бити посвећена успостављању сарадње у области трансплантационог програма, са нагласком на обнављању споразума о сарадњи између Црне Горе и Хрватске по питању трансплантационе медицине.

-То би позитивно утицало на унапрјеђење здравствене заштите грађанима Црне Горе- додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 23:25