Скадарско језеро
11/05/2021 u 09:18 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас акција чишћења Сакадарског језе

Планирано је да акција траје два до три сата, а након чишћења копненог и дијела на води, биће организована вожња бродом и ручак за учеснике

 Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма организоваће данас акцију чишћења Скадарског језера, поводом обиљежавања 30 година еколошке државе.

Како су казали из тог ресора, чишћење ће почети из мјеста Врањина.

-Циљ акције је да инспирише и подстакне на истрајност у борби за здраву животну средину и лагоднији живот будуц́их генерација- рекли су из Министарства.

Најављено је да да ће се осим ресорног министра Ратка Митровића, државних секретара и колектива Министарства, акцији придружити представници Агенције за заштиту животне средине, Националних паркова, Еко фонда и Коалиције 27, амбасада и дипломатског кора у Црној Гори.

-Криза изазвана пандемијом вируса ЦОВИД-19 потврдила је огроман утицај људског фактора на животну средину-, казали су из Министарства.

Неопходно је, како су навели, наставити активности с циљем обнављања здраве животне средине, заштите биодиверзитета и смањења отпада, да би се смањио негативан утицај на здравље човјека и побољшао квалитет живота.

У Министарству сматрају да је то могуће постићи једино усаглашеним напорима и заједничком одговорношц́у.

Планирано је да акција траје два до три сата, а након чишћења копненог и дијела на води, биће организована вожња бродом и ручак за учеснике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:00