Локација новог дјечјег игралишта у Пљевљима / -Б.Је.
11/05/2021 u 06:21 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након 14 година у општини Пљевља креће изградња три игралишта

Општина Пљевља изашла у сусрет захтјевима грађана и најавила изградњу простора намијењеног за игру најмлађих. Ставка у буџету за ову намјену из године у годину се преписује и сада је предвиђено да се игралишта граде у Спомен-парку Стражица и насељима Потрлица и Злодо

ПЉЕВЉА – Након вишегодишњег пролонгирања и одлагања изградње дјечијих игралишта овог љета ће се у градској зони Пљеваља градити три игралишта. Последње игралиште намијењено за најмлађе изграђено је 2007. године и од тада ставка у буџету, за ову намјену, из године у годину се преписује. Сада је предвиђено да се игралишта граде у Спомен-парку Стражица и насељима Потрлица и Злодо.

– Било је више предлога али је одлучено да се игралишта граде на овим локацијама – казала је за "Дан" секретарка Секретаријата за уређење градског грађевинског земљишта Мира Чоловић уз појашњење да постоји потреба за изградњом игралишта и на другим локацијама. Она је појаснила да је неопходно нека игралишта и реконструисати јер су у доста лошем стању.

– Потребе за дјечијим игралиштима постоје и то је евидентно – казала је Чоловић.

Намјером локалне управе да финансира изградњу три дјечија игралишта задовољни су и у Мјесној заједници Голубиња. Посебно што се игралишта граде у насељима Потрлица и Злодо.

image

Васо Кнежевић

-Б.Је.

– Последње три године, приликом планирања буџета, подносио сам захтјев за изградњу дјечијег игралишта у Злодолу. Тамо има изузетно добар простор за игралиште и јако је важно да се дјеца више не играју на улици, као што је сада случај – каже предсједник Савјета МЗ Голубиња Васо Кнежевић уз појашњење да су станари улица 37. дивизије, Банијске и 20. новембра и у претходном периоду инсистирали да се гради игралиште, те да је добра и позиција овог игралишта, јер је заштићено од саобраћајница и налази се на простору између стамбених зграда.

– Претходних година урађено је једно дјечије игралиште у насељу Варош. Мобилијар је постављен на зелену површину поред магистралног пута Пљевља – Пријепоље и може се рећи да се ради о врло небезбједном игралишту – истиче Кнежевић и појашњава да је неопходно водити рачуна о безбједности игралишта. Наглашава и да је добро што ће се игралиште градити у насељу Потрлица јер оно нема уређен простор за боравак малишана.

– Најближе игралиште за малишане из насеља Потрлица је у градском парку. Значи становници Потрлице до првог игралишта треба да пређу неколико километара – појашњава Кнежевић.

Током јавне расправе о планирању овогодишњег буџета и представници мјесних заједница Шевари и Гуке истицали су потребу за изградњом дјечијих игралишта. Сада ће један дио становништва МЗ Шевари моћи да користи игралиште у Спомен-парку Стражица, док ће малишани из насеља Гуке и даље користити дјечје игралиште у порти Храма Светог Великомученика Георгија.

Када је у питању ужи центар града, односно МЗ Центар, и тамо је неопходно извршити реконструкцију игралишта. Претходних година обећавано је да ће се реконструисати игралиште у Скерлићевој улици, али до тога није дошло.

Ситуација је посебно лоша у насељима Радосавац, Комини и Жидовићи, гдје уопште не постоје дјечја игралишта.

Б. Је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:45