Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ministar sakrio dvije ženine ambulante * Turiste evakuišu zbog požara * Acov avion prodaju za 1,6 miliona eura * Srpske pisce prevodiće na crnogorski * Izdajnici će polagati račun narodu * Nema otvorenih pitanja s Crnom Gorom * Sit gladnome ne vjeruje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milan Knežević:
Zbog ideala za koje se borim spreman sam i na sto godina robije.

Vic Dana :)

Savjet
Pričaju dva prijatelja.
- Osjećam se loše u poslednje vrijeme, a ne znam kod kog ljekara da odem.
- Pa, idi kod doktora Pavlovića.
On ti je liječio pokojnog Milana, pokojnog Đuru, pokojnu Miru.Putujući trgovac kuca na vrata. Otvara mu klinac sa cigaretom u ustima i čašom viskija u ruci. Trgovac ga upita:
●Zdravo, mališa. Jesu li ti tu mama i tata?
●A šta misliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura NOVAK PAVLIČIĆ I IGOR PEJOVIĆ ODUŠEVILI NA POČETKU MUZIČKOG PROGRAMA GRADA TEATRA
Mladost i virtuoznost
Mladi virtuozi Mladost i virtuoznost
Na­stup mla­dih cr­no­gor­skih umjet­ni­ka u cr­kvi San­ta Ma­ri­ja – pi­ja­ni­ste No­va­ka Pa­vli­či­ća i vi­o­li­ni­ste Igo­ra Pe­jo­vi­ća, po sve­mu je oprav­dao kon­cept ovo­go­di­šnjeg bu­dvan­skog fe­sti­va­la da kon­cer­tom vir­tu­o­za ko­ji osva­ja­ju sce­ne za­poč­ne Mu­zič­ki pro­gram Gra­da te­a­tra. U pr­vom dje­lu pro­gra­ma pu­bli­ka je ima­la pri­li­ku na kla­vi­ru da ču­je Šo­pe­nov „Nok­tur­no” u e-du­ru op. 62, Rah­ma­nji­nov Pre­lu­di­jum u c-mo­lu i Ha­ča­tu­ri­ja­no­ve „To­ka­te”, i da za svo­je pr­vo pred­sta­vlja­nje u ka­ri­je­ri na Gra­du te­a­tru Pa­vli­čić do­bi­je ova­ci­je.
- Ako se pri­sje­ti­mo ko­ja su sve mu­zič­ka ime­na go­sto­va­la na ovom fe­sti­va­lu, on­da je sva­ka­ko čast i za­do­volj­stvo bi­ti ov­dje, po­go­to­vu pred ova­kvom pu­bli­kom ko­ja re­a­gu­je to­plo. Za­do­vo­ljan sam na­stu­pom. Pro­gram ko­jim smo se pred­sta­vi­li pr­vi put smo iz­ve­li u Sa­ra­je­vu pr­o­šle go­di­ne, za­tim u Be­ču, Bu­dim­pe­šti, na „Bar­skom lje­to­pi­su” i na fe­sti­va­lu „Espres­si­vo”, i svu­da smo ima­li do­bre kri­ti­ke i do­bar pri­jem pu­bli­ke – is­ti­če pi­ja­ni­sta ko­ji je ma­gi­stri­rao na Vi­so­koj mu­zič­koj ško­li ESMUC u Bar­se­lo­ni, i ko­ji je uče­snik broj­nih tak­mi­če­nja na ko­ji­ma je osva­jao broj­ne na­gra­de.
U dru­gom dje­lu kon­cer­ta ču­li smo duo – Pa­vli­či­ća i vi­o­li­ni­stu Igo­ra Pe­jo­vi­ća, ko­ji su maj­stor­ski iz­ve­li „Me­lo­die” Čaj­kov­skog i vi­o­lin­sku So­na­tu u a-du­ru Ce­za­ra Fran­ka.
- Ma­lo sam na­klo­nje­ni­ji sa­vre­me­nim kom­po­zi­to­ri­ma, kao što je Frank. Nje­go­va so­na­ta je ne­ka­ko pri­mje­re­na i ovom go­di­šnjem do­bu, lje­tu, i mi­slim da na­šem duu naj­vi­še le­že stva­ra­o­ci XX vi­je­ka i mo­der­ni­zam, iako Pa­vli­čić vo­li i ne­ka mi­sa­o­ni­ja i fi­lo­zof­ski­ja dje­la. On je je­dan od naj­bo­ljih mla­dih pi­ja­ni­sta, me­ne sma­tra­ju, jed­nim od uspje­šni­jih mla­dih vi­o­li­ni­sta, i ne­ka­ko je bi­lo pri­rod­no da se sa­sta­ne­mo i da za­jed­no na­stu­pa­mo - is­ti­če Pe­jo­vić, ko­ji je ta­ko­đe odu­še­vio pu­bli­ku.
Uz na­po­me­nu da je ve­o­ma za­do­vo­ljan ka­ko je pu­bli­ka re­a­go­va­la mla­di vi­o­li­ni­sta je ot­krio da ima ve­ću tre­mu u Cr­noj Go­ri ne­go u ino­stran­stvu. On tre­nut­no po­ha­đa spe­ci­ja­li­stič­ke stu­di­je na Kon­zer­va­to­ri­ju­mu „Ri­čard Vag­ner” u Be­ču.
Kon­cert je re­a­li­zo­van u sa­rad­nji sa Mu­zič­kom aka­de­mi­jom na Ce­ti­nju i fe­sti­va­lom „Espres­si­vo”.
S.Ć.


Je­le­na Pi­li­po­vić na Tr­gu

Na Tr­gu ve­če­ras u 21 čas go­stu­je prof. dr Je­le­na Pi­li­po­vić, ko­ja će go­vo­ri­ti o svo­joj knji­zi „Ka le­po­ti. Ero­to­lo­ško či­ta­nje Sap­fi­ne po­e­zi­je”. Za ovu knji­gu autor­ka je do­bi­la na­gra­du „Ni­ko­la Mi­lo­še­vić” za 2016. go­di­nu. Sa autor­kom će raz­go­vo­ra­ti prof. dr Go­ran Ra­do­njić.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"