Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo SA KONGRESA U BUDVI PORUČENO Vještaci moraju imati licencu
Sud­ski vje­šta­ci mo­ra­ju bi­ti svje­sni svo­je od­go­vor­no­sti ko­ju ima­ju u sud­skom po­stup­ku, tim vi­še što prak­sa su­do­va po­ka­zu­je da se vr­lo ri­jet­ko do­ga­đa da sud ide pro­tiv­no na­la­zu i mi­šlje­nju vje­šta­ka od ko­jeg je za­tra­žio po­moć u utvr­đi­va­nju po­je­di­ne či­nje­ni­ce, po­ru­če­no je sa Kon­gre­sa sud­skih vje­šta­ka u Bu­dvi. Ka­ko ka­žu, po­sto­ji i ve­li­ka od­go­vor­nost su­da da u te­žnji ka pra­vil­noj pri­mje­ni ma­te­ri­jal­nog pra­va od­re­di pred­met i obim vje­šta­če­nja.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja Ne­boj­ša Ka­va­rić na­veo je da u Cr­noj Go­ri ima pre­ko 1.000 sud­skih vje­šta­ka naj­ra­zli­či­ti­jih pro­fi­la ko­ji sa obra­zov­nim i struč­nim in­sti­tu­ci­ja­ma, ko­ji­ma se po­vje­ra­va u od­re­đe­nim slu­ča­je­vi­ma vje­šta­če­nje, pred­stva­lja­ju zna­ča­jan fak­tor u re­a­li­za­ci­ji pro­pi­sa ko­ji re­gu­li­šu oblast pra­vo­su­đa i do­pri­no­se nje­go­voj efi­ka­sa­no­sti. U tom pro­ce­su, ka­ko je ka­zao, ne­za­o­bi­la­zna je funk­ci­ja vje­šta­če­nja i pod­ra­zu­mi­je­va i ve­li­ku od­go­vor­nost i oba­ve­ze vje­šta­ka, po­seb­no na pla­nu po­što­va­nja etič­kih na­če­la i prin­ci­pa i stal­nog struč­nog usa­vr­ša­nja i pra­će­nja sa­vre­me­nih tren­do­va u na­uč­nim obla­sti­ma ko­ji­ma pri­pa­da­ju.
Kon­gres je or­ga­ni­zo­van kroz ple­nar­na pre­da­va­nja, usme­ne pre­zen­ta­ci­je, po­ster pre­zen­ta­ci­je, s kraj­njim ci­ljem da se, u kon­struk­tiv­noj at­mos­fe­ri, na ba­zi na­uč­no-struč­nih zna­nja i pri­zna­tih me­to­do­lo­gi­ja na­sta­vi uspje­šna sa­rad­nja sa su­do­vo­di­ma, tu­ži­la­štvi­ma, no­ta­ri­ma, iz­vr­ši­te­lji­ma, ado­vo­ka­ti­ma i ti­me do­pri­no­se efik­sa­ni­jim i pra­ved­ni­jim sud­skim od­lu­ka­ma i pri­mje­ni prav­nih pro­pi­sa.
Udru­že­nje sud­skih vje­šta­ka Cr­ne Go­re osno­va­no je 2000. go­di­ne, a pr­vi Za­kon o sud­skim vje­šta­ci­ma je do­ni­jet 2004.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"