Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogrešnim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ASK ANALIZIRALA ZAKON O STEČAJU Upravniku previše ovlašćenja
Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rupci­je utvr­di­la je da zbog ne­do­volj­ne pre­ci­zno­sti po­je­di­nih nor­mi, ne­do­volj­ne tran­spa­rent­no­sti i ši­ro­ko po­sta­vlje­nih dis­kre­ci­o­nih ovla­šće­nja, Za­kon o ste­ča­ju mo­že pro­u­zro­ko­va­ti na­ru­ša­va­nje in­te­gri­te­ta po­stup­ka ste­ča­ja i ugro­zi­ti jav­ni in­te­res, što u kraj­njem, ka­ko ci­je­ne, mo­že do­ve­sti do ko­rup­ci­je. Ovo se, ka­ko po­ja­šnja­va­ju, na­ro­či­to od­no­si na kri­te­ri­ju­me za ime­no­va­nje ste­čaj­nog uprav­ni­ka i nje­go­vih za­mje­ni­ka, od­no­sno po­tre­bu da­ljeg pre­ci­zi­ra­nja pred­lo­že­nih kri­te­ri­ju­ma za nji­hov iz­bor, po­seb­no u od­no­su na stav­ke ko­je se ti­ču osu­đi­va­no­sti za kri­vič­na dje­la, po­sto­ja­nje vre­men­skog pe­ri­o­da u ko­jem ne mo­gu bi­ti ime­no­va­ni u slu­ča­ju po­sto­ja­nja po­slov­nih ve­za sa ste­čaj­nim du­žni­kom i po­tre­be pre­ci­zi­ra­nja dru­gih si­tu­a­ci­ja even­tu­alč­nog su­ko­ba in­te­re­sa.
Agen­ci­ja pre­po­ru­ču­je raz­ra­du uslo­va za ra­zr­je­še­nje ste­čaj­nog uprav­ni­ka. U mi­šlje­nju je na­gla­še­na po­tre­ba za uvo­đe­nje pra­vi­la za iz­bor ste­čaj­nog uprav­ni­ka sa li­ste tih li­ca, ko­jeg su ste­čaj­ne su­di­je du­žne da se pri­dr­ža­va­ju pri­li­kom iz­bo­ra uprav­ni­ka.
– Agen­ci­ja je ana­li­zi­ra­la i pre­sta­nak rad­nog od­no­sa, od­no­sno ši­ro­ka dis­kre­ci­o­na ovla­šće­nja ste­čaj­nog uprav­ni­ka kod pre­stan­ka rad­nog od­no­sa za­po­sle­nih kod ste­čaj­nog du­žni­ka, kao i an­ga­žo­va­nja no­vih za­po­sle­nih. Uvo­đe­njem kri­te­ri­ju­ma za an­ga­žo­va­nje no­vih rad­ni­ka i obez­bje­đi­va­njem mi­ni­mal­ne za­šti­te pra­va rad­ni­ka ga­ran­to­va­nih re­dov­nim pro­pi­si­ma, iz­bje­gle bi se even­tu­al­ne po­vre­de pra­va na rad i iz rad­nog od­no­sa ar­bi­trar­nim po­stu­pa­njem – na­vo­di se u mi­šlje­nju.
M.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"