Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SARADNJA UNIJE SREDNJOŠKOLACA I LOKALNE UPRAVE
Inspirišu mlade da pokrenu biznis
Bojović i Omerhodzić Inspirišu mlade da pokrenu biznis
Ge­ne­ral­ni se­kre­tar Uni­je sred­njo­ško­la­ca Cr­ne Go­re-UNSCG, Jo­van Bo­jo­vić i pot­pred­sjed­ni­ca Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje Nem­ša Omer­ho­džić do­go­vo­ri­li su sa­rad­nju na jed­nom od pro­je­ka­ta „It is easy to be bizzy” ko­ji re­a­li­zu­je UNSCG uz po­dr­šku Pro­gra­ma za mla­de UN-a. Omer­ho­dži­će­va je iz­ra­zi­la sprem­nost da kao uspje­šna pri­vred­ni­ca pre­ne­se svo­je is­ku­stvo sred­njo­škol­ci­ma i bu­de je­dan od pre­da­va­ča na tri­bi­na­ma ko­je će se odr­ža­ti u okvi­ru ovog pro­jek­ta.
-Uvi­jek po­dr­ža­va­mo mla­de i nji­ho­ve ide­je. Oni su na­ša bu­duć­nost-ka­za­la je Omer­ho­džić.
Pro­je­kat će se re­a­li­zo­va­ti u sred­njim ško­la­ma tri gra­da: Bi­je­lom Po­lju, Moj­kov­cu i Be­ra­na­ma. Za uče­ni­ke su pla­ni­ra­na pre­da­va­nja sa uspje­šnim pred­u­zet­ni­ci­ma, uglav­nom že­na­ma, ko­ji će go­vo­ri­ti o nji­ho­vom is­ku­stvu na ovom po­lju, pre­pre­ka­ma na ko­je su na­i­la­zi­li, kao i o na­či­nu na ko­ji su sve te pre­pre­ke sa­vla­da­li.
-Ova pre­da­va­nja na­mje­nje­na su edu­ka­ci­ji sred­njo­ško­la­ca u po­lju pred­u­zet­ni­štva ne sa­mo da bi oni ste­kli prak­tič­na pred­u­zet­nič­ka zna­nja, već i da bi do­ži­vje­li pred­u­zet­ni­štvo kao je­dan po­zi­ti­van dio nji­ho­ve mla­do­sti u ko­ji bi se uklju­či­li sa za­do­volj­stvom i sa­mo­po­u­zda­njem, umje­sto sa stra­hom od ne­po­zna­tog i sum­njom u svo­je spo­sob­no­sti-ka­zao je Bo­jo­vić i na­gla­sio da pro­jek­tom že­le da in­spi­ri­šu mla­de lju­de da za­poč­nu svo­je pred­u­zet­nič­ke po­du­hva­te i da im da­ju po­treb­nu po­dr­šku u ostva­ri­va­nju svo­jih ide­ja.
- Uz po­moć že­na pred­u­zet­ni­ca, že­lja nam je da po­ka­že­mo da rod­na ne­rav­no­prav­nost ne bi tre­ba­la da po­sto­ji u bi­lo ko­joj sfe­ri na­šeg ži­vo­ta, pa ta­ko ni u bi­zni­su i da je mo­gu­će pre­ći čak i pre­ko ova­kvih pre­pre­ka. Ovim pro­jek­tom di­rekt­no uti­če­mo na cilj odr­ži­vog raz­vo­ja ko­ji go­vo­ri o va­žno­sti bor­be pro­tiv si­ro­ma­štva, i na taj na­čin pod­sti­če­mo mla­de lju­de na ba­vlje­nje pred­u­zet­nič­kim dje­lat­no­sti­ma. Sa dru­ge stra­ne, že­li­mo pod­sta­ći dje­voj­ke na sa­mo­u­sa­vr­ša­va­nje i upor­nu bor­bu za svo­je mje­sto na tr­ži­štu ra­da - na­gla­sio je Bo­jo­vić i do­dao da po­red ovog pro­jek­ta Uni­ja sred­njo­ško­la­ca Cr­ne Go­re uspje­šno re­a­li­zu­je i pro­jek­te-Ko­or­di­na­ci­ja ra­da Omla­din­skog cen­tra u Pod­go­ri­ci, Ra­i­se your vo­i­ces, Uče­nič­ki par­la­men­ti u kon­tek­stu us­po­sta­vlja­nja de­mo­kra­ti­je i pod­sti­ca­nja uče­nič­kog ak­ti­vi­zma. To­kom mje­se­ca po­če­će i re­a­li­za­ci­ja tak­mi­če­nja za naj­bo­lji uče­nič­ki par­la­ment, pro­je­kat Mje­sec da­na bor­be pro­tiv si­de, a bi­će i ras­pi­san kon­kurs za do­dje­lu sred­sta­va pri­ku­plje­nih Ak­ci­o­nim da­nom za pro­jek­te uče­nič­kih par­la­me­na­ta.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"