Са санирања пута у Jами Чевскоj / - Престоница
24/10/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан: Саниран пут у Jами Чевскоj

Престоница Цетиње jе кроз овогодишњи Програм развоjа санирала и асфалтирала пут до тог мjеста, у укупноj дужини од 1,5 километара

Градоначелник Александар Кашћелан са сарадницима посjетио jе Jаму Чевску гдjе jе са мjештанима разговарао о даљем развоjу тог краjа.

Престоница Цетиње jе кроз овогодишњи Програм развоjа санирала и асфалтирала пут до тог мjеста, у укупноj дужини од 1,5 километара.

Уређење пута прва jе фаза проjекта, док jе другом фазом, кроз Програм развоjа за 2022. годину, планирано да се уради проjекат водовода.

image

Са санирања пута у Jами Чевскоj

- Престоница

- Намjера управе града jесте да повеже нови водовод са постоjећим у Мjесноj заjедници Чево, чиме би се обезбиjедило снабдиjевање водом тог краjа и у току љетњих мjесеци. Према свjедочењима мjештана Jаме Чевске таj краj богат jе изворима, а у раниjем периоду спроведена су истраживања и пробне бушотине.

Недостатак воде у току љета jедна jе од кључних бизнис бариjера за развоj МЗ Чево. Изградњом новог водовода, као и магистралног пута Цетиње – Чево – Никшић отвара се нова перспектива за развоj ове мjесне заjеднице, посебно у областима пољопривреде и туризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:08