/ Фото: Архива
08/08/2021 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бакир Изетбеговић: Мој Алија је хтио мир са комшијама, а ја нећу допустити негирање геноцида

Мој отац се борио за позицију Бошњака на тај начин да сачувају своју вјеру, казао је лидер СДА

Мој отац Алија Изетбеговић се борио за позицију Бошњака на тај начин да живе у миру са својим комшијама и да сачувају своју вјеру, казао је данас предсједник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић.

Такође је навео да је истинита дефиниција његовог оца да Босна и Херцеговина није само парче земље на Балкану, него да је то идеја да различити људи, вјере, нације и културе могу да живе заједно.

- Нас није нико тјерао прије 400 година да ту правимо богомоље помажући једни другима, које се ослањају фактички једна на другу. И ми смо вратили своје име, вратили смо име нашег језика. Наша вјера се вратила. Нигдје немате пуније богомоље младих људи него у Босни и Херцеговини - рекао је Изетбеговић за Н1. 

Додао је да не може допустити да се у БиХ негира геноцид и славе ратни злочинци, али у исто вријеме мора се ситуација смиривати.

На питање да ли ће доћи до састанка члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и новог високог представника у БиХ Kристијана Шмита, Изетбеговић мисли да хоће.

- Додик крене са таквим претешким ријечима, па онда ретерира. Мислим да ће се у БиХ као након неког великог земљотреса дешавати мали потреси и да ћемо ми овдје направити нормалну земљу. Не знам хоће ли у томе учествовати Додик, мислим да је прешао мјеру. Ако се врати на позиције од прије 15 година могао би и он бити један од оних који ће направити друштво гдје омладина не одлази, гдје се пензионери не боје будућности и ниских пензија. То смо одавно могли бити да није било овакве неодговорне политике која је долазила од Додика- закључио је Изетбеговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:40