Petar Tešanović / -FOTO: VPSCG
09/01/2024 u 12:09 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tešanović: Možemo da uzmemo medalju

Samopouzdanje "ajkula" je ogromno nakon trijumfa protiv Hrvatske

Crna Gora je pokazala snagu protiv Hrvatske, pokazale su "ajkule" da imaju kvalitet da se bore i za medalju na Evropskom prvenstvu. Bili su izabranici Vladimira Gojakovića jači od publike, sudija i domaćina u bazenu, slavili na peterce, iako je Vlado Popadić zaradio četiri minuta isključenja zbog takozvanog brutalitija, odnosno grubog faula. Ni gol Đura Radovića, koji bi izvjesno donio trijumf, četvrtfinale i osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo idućeg mjeseca u Dohi, nije priznat, a potom je crveni karton dobio Vladan Spaić.

Ipak, u junaka je izrastao golman i kapiten Petar Tešanović.

- Bilo je prelijepo igrati pred ovoliko ljudi. Ima neki dodatni motiv kada skoro svi navijaju protiv nas. Naravno, bilo je i naših navijača i ovom prilikom htio bih da im zahvalim što su došli da nas bodre. Jedna odlična utakmica i nevjerovatan naboj. Na kraju skoro da više nijesmo imali dovoljno igrača da igramo. Pokazali smo srce i sa igračem manje utakmicu uveli u egal. Nije nam priznat gol Radovića, ali u svakom slučaju pobijedili smo meč i to je bitno. Nažalost ne idemo u četvrtfinale već u osminu finala. Samopouzdanje koje imamo je ogromno. Savladali smo evropskog šampiona posljednja dva puta i mislim da možemo da uzmemo medalju. Idemo po to - poručio je Tešanović.

Ako ne bude iznenađenja Crna Gora će sjutra (20.15) igrati meč osmine finala protiv Njemačke (koja je večeras veliki favorit protiv Izraela). Neće u sastavu biti Spaić i Popadić, ali i bez njih dvojice "ajkule" ne bi trebalo da imaju problema sa "pancerima".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:24