Термоелектрана Пљевља највећи проиизвођач струје у Црној Гори / Б.Је.
06/05/2021 u 18:11 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада обавезала Електропривреду да заштити Термоелектрану и државу пред Енергетском заједницом

Постројење у Пљевљима достигло ограничење од 20.000 радних сати

Влада је обавезала Електропривреду Црне Горе да, као оператер за постројење Термоелектрана Пљевља предузме све правне радње и обезбиједи све услове у циљу заштите права државе Црне Горе у поступку пред Енергетском заједницом.

Подсјетимо, Секретаријат Енергетске заједнице је прелиминарно закључио да ТЕ Пљевља, као једино велико постројење за сагоријевање које ради у Црној Гори, наводно није поштовало правила Директиве о ограничавању емисије одређених загађивача у ваздух од стране великих термо постројења.

Такође, Термоелектрана је као постројење достигла ограничење од 20.000 радних сати до краја 2020. године, а није у складу са стандардима Директиве престала са радом, како се то захтијева правилима Енергетске заједнице.

-Слањем Уводног писма, Секретаријат ЕЗ је покренуо прелиминарни поступак, чија је сврха пружање могућности Црној Гори да се изјасни се на наводе о наводном непридржавању правила Енергетске заједнице у року од два мјесеца и омогућавање Секретаријату да утврди потпуну позадину конкретног предмета. Kако би се у том поступку издејствовао најповољнији исход, а који не би смио значити гашење ТЕ Пљевља, у смислу потребе за одржавањем снабдијевања енергијом, закључено је да се обавезује Електропривреда Црне Горе да, као оператер за постројење Термоелектрана Пљевља да предузме све правне радње и обезбиједи све услове у циљу заштите права државе Црне Горе у поступку пред Енергетском заједницом. Министарство капиталних инвестиција је задужено да прати и пружи активну подршку Електропривреди у том поступку, и да заједно припреме нацрт Одговора - изјашњења на Уводно писмо Секретаријата Енергетске заједнице у поступку који се пред тим тијелом води- пише у одлуци Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:54