са састанка / - са састанка
12/11/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић - Јукић: За превазилажење изазова потребна снажна посвећеност демократским принципима

Богдановић је упознао и са активностима кампање за локалне изборе у три општине и изразио наду да ће побједа на овим изборима бити вјетар у леђа већинској, грађанској и европској Црној Гори

Изазови са којима се суочавају друштва на Западном Балкану морају да се правазилазе снажном посвећеношћу свих политичких и друштвених актера према демократским принципима, оцијењено је на састанку генералног секретара ДПС-а Александра Богдановића и амбасадора Босне и Херцеговине у Црној Гори Бранимира Јукића.

На састанку је констатовано да се у региону чешће говори о угроженој стабилности, него о напретку у интеграцијама, што мора бити знак упозорења за све који желе стабилан и просперитетан регион.

Осврћући се на деструктивно дјеловање актуелне власти према интересима Црне Горе, Богдановић је истакао да Демократска партија социјалиста остаје привржена остваривању стратешких циљева Црне Горе и даљем усвајању европских вриједности, на којима се темеље историјска достигнућа модерне Црне Горе.  

Богдановић је информисао о процесу унутарпартијске реформе и истакао да је он у завршној фази, као и да се бенефити организационих и кадровских рјешења очекују у наредном периоду, кроз квалитетну и вјеродостојну политичку понуду према грађанима, која треба да резултира обновом повјерења према политикама ДПС-а.

Богдановић је упознао и са активностима кампање за локалне изборе у три општине и изразио наду да ће побједа на овим изборима бити вјетар у леђа већинској, грађанској и европској Црној Гори.

Амбасадор Јукић је поздравио напоре које је Демократска партија социјалиста улагала у изградњи мултиетничке и грађанске Црне Горе. Изразио је увјерење да ће ДПС и даље бити важан актер демократског сазријевања црногорског друштва и у том правцу охрабрио процес унутарпартијске реформе у циљу даљег јачања политичког капацитета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:11