Сузане Шуц и Зорка Кордић / - Влада
30/11/2021 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европска перспектива Западног Балкана нема алтернативу

Изасланица Шуц jе поздравила планове Црне Горе за фокусирање напора на реформу владавине права као приоритет

Европска перспектива Западног Балкана нема алтернативу и за оваj регион не постоjи „план Б“. Црна Гора и регион ће у томе имати подршку СР Њемачке као jедног од утемељивача ЕУ, поручила jе изасланица Министарства вањских послова СР Њемачке за Jугоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савjет Европе Сузане Шуц на састанку са главним преговарачем Зорком Кордић.

Изасланица Шуц jе истакла да jе приступање Западног Балкана Европскоj униjи заjеднички интерес од стратешког значаjа за обjе стране.

image

Европска перспектива Западног Балкана

- Влада

Казала jе да jе Црна Гора до сада била предводник интеграционог процеса на Западном Балкану и изразила очекивање да ће тако наставити и у наредном периоду. У том контексту jе поздравила планове Црне Горе за фокусирање напора на реформу владавине права као приоритет.

Она jе, такође, указала на значаj ревидиране методологиjе приступања коjа, како jе истакла, преговорима, осим техничке, доноси и политичку димензиjу и интензивниjи диjалог између држава кандидата и држава чланица ЕУ.

- Приступање Европскоj униjи jе од стратешког значаjа за Црну Гору, jер представља водиљу реформи у држави захваљуjући коjима се постепено приближавамо стандардима и вриjедностима ЕУ - казала jе главни преговарач Зорка Кордић.

Кордић jе информисала саговорницу о раду преговарачке структуре и оствареним резултатима коjи нису обухваћени посљедњим извjештаjем Европске комисиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:24