/ - POKRET EVROPA SAD
15/12/2022 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izaslanici UK i Njemačke sa rukovodstvom Evrope sad!: Zabrinjava blokada institucija

Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda

Jedan od lidera Pokreta Evropa sad!, Jakov Milatović i član Predsjedništva Filip Ivanović sastali su se danas sa specijalnim izaslanicima Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom i Manuelom Sarazinom.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori i načinima razrješenja institucionalne krize.

- Milatović i Ivanović su upoznali sagovornike s političkim programom Evrope sad! i izrazili zabrinutost zbog blokade institucija, što vodi ukupnoj destabilizaciji političkih prilika u zemlji i koči dalje evropske integracije. Upoznali su međunarodne partnere s opstrukcijama u vezi tranzicije vlasti u Podgorici, gdje je skoro dvije trećine građana glasalo za promjenu vlasti, navodi se u saopštenju. 

Istakli su da su što skoriji vanredni parlamentarni izbori najbolje demokratsko rješenje krize, ali i naglasili da je suštinski državni interes kompletiranje Ustavnog suda.

Specijalni izaslanici Pič i Sarazin potvrdili su podršku UK i Njemačke evropskoj perspektivi Crne Gore i takođe apostrofirali nužnost što ranijeg izbora sudija Ustavnog suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 05:56