/ Душко Марковић -фото: ДПС
10/06/2021 u 10:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Власт шаље у пензију по сили закона неодређен број људи

Поручио је да не може ниједна власт нечије право претварати у безусловну обавезу, а легитимно и законито очекивање у непогоду за његовог имаоца

Мијењањем Закона о раду, како је саопштио Душко Марковић, напречац и по други пут за четири мјесеца, актуелна власт шаље у пензију по сили закона неодређен број људи.

- Елиминишући из процеса рада велики број запослених са цјеловитим искуством и у пуној професионалној снази.Ријеч је о типичном увођењу правне несигурности и непредвидљивости у радно-правни систем. Подсјетићу да је за мандата Владе коју сам водио, радно законодавство оцијењено као савремено и усаглашено са високим европским стандардима. Је ли садашња политичка већина урадила прецизну анализу финансијског оптерећења оваквих рјешења? Вјерујем да није. Јер ће ионако сав терет пасти на грађане и нашу рањену привреду- навео је Марковић.

Поручио је да не може ниједна власт нечије право претварати у безусловну обавезу, а легитимно и законито очекивање у непогоду за његовог имаоца.

- Надам се да ће се веома брзо дати и судска оцјена и уставни одговор у погледу правилности оваквих рјешења- саопштио је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. decembar 2022 17:18