Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21 ZAVRŠENA SJEDNICA VRHOVNOG SUDA PO ŽALBAMA NA PRESUDU OPTUŽENIMA ZA UBISTVO SLAVOLJUBA ŠĆEKIĆA
Odbrana hoće Vlaovića u sudnici
Privođenje Milana Šćekića Odbrana hoće Vlaovića u sudnici
Su­di­je Vr­hov­nog su­da okon­ča­le su sjed­ni­cu po žal­ba­ma na osu­đu­ju­ću pre­su­du op­tu­že­ni­ma za ubi­stvo po­li­cij­skog in­spek­to­ra Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća.
Od­bra­na i okri­vlje­ni za­tra­ži­li su u za­vr­šnom iz­la­ga­nju da pred Vr­hov­nim su­dom bu­de sa­slu­šan za­šti­će­ni svje­dok Zo­ran Vla­o­vić, ka­ko bi bi­li u mo­guć­no­sti da mu po­sta­vlja­ju pi­ta­nja.
Za­stup­nik op­tu­žbe Mi­lja­na Ra­do­vić pred­lo­ži­la je da sud od­bi­je žal­be okri­vlje­nih i nji­ho­vih bra­ni­la­ca kao neo­sno­va­ne.
–Sma­tram da je pre­su­da va­lja­na i pre­ci­zna. Žal­bom Vr­hov­nog tu­ži­la­štva ne ospo­ra­va­ju se na­vo­di da su okri­vlje­ni iz­vr­ši­li one ob­li­ke kri­vič­nih dje­la ko­ja su pred­sta­vlje­na u pre­su­di. Moj pred­log je da se pre­i­na­či dru­go­ste­pe­na od­lu­ka i po­tvr­de naj­te­že ka­zne, a žal­be od­bi­ju kao neo­sno­va­ne – ka­za­la je Ra­do­vi­će­va.
Advo­kat Dra­go­slav Og­nja­no­vić, ko­ji bra­ni Sa­šu Bo­re­tu, Milana Či­lu Šće­ki­ća i Lju­ba Vu­ja­di­no­vi­ća, tra­žio je od vi­je­ća Vr­hov­nog su­da da se iz spi­sa pred­me­ta iz­dvo­je is­ka­zi Zo­ra­na Vla­o­vi­ća ili da se obez­bi­je­di nje­go­vo sa­slu­ša­nje.
–Vla­o­vić je u Sr­bi­ji tra­žio po­li­tič­ki azil, a pri­mje­rak tog za­htje­va pre­da­jem vi­je­ću. Iz tog pa­pi­ra pro­iz­i­la­zi da mu ži­vot ni­je ugro­žen od stra­ne op­tu­že­nih, već da je po­li­tič­ki pro­go­njen u Cr­noj Go­ri zbog, ka­ko je on to kva­li­fi­ko­vao, po­li­tič­kog ubi­stva. Tra­ži­mo da ta oso­ba bu­de sa­slu­ša­na po­što se sa­da zna gdje je, da vi­di­mo ko­li­ko smo da­le­ko od isti­ne, a ko­li­ko smo joj bli­zu – ka­zao je Og­nja­no­vić.
Bo­re­tin dru­gi bra­ni­lac Bra­ni­slav Du­ru­to­vić pri­dru­žio se iz­la­ga­nju svog ko­le­ge, uz opa­sku da je pre­su­da za­sno­va­na i ute­me­lje­na na za­šti­će­nom, pa on­da ne­za­šti­će­nom svje­do­ku.
Advo­kat Dra­go­ljub Đu­ka­no­vić, ko­ji za­stu­pa Ale­na Ko­ža­ra, Vu­ja­di­no­vi­ća i Bi­go­vi­ća, re­kao je da su op­tu­že­ni u pri­tvo­ru dok se Vla­o­vić igra sa pra­vo­su­đem.
–Ko­ža­ru pre­su­da ni­je uru­če­na u skla­du sa ZKP-om i po­vri­je­đe­no mu je pra­vo na od­bra­nu. Upra­vo iz tih raz­lo­ga on ni­je pod­nio žal­bu – re­kao je Đu­ka­no­vić.
Do­dao je da i on kao i nje­go­ve ko­le­ge ima pri­mjed­be na Vla­o­vi­ćev is­kaz i na na­čin na ko­ji je do­bio i iz­gu­bio sta­tus za­šti­će­nog svje­do­ka.
–Ka­da je od­bra­na pri­ba­vi­la iz­vo­de iz knji­ge po­sje­ta, ta­da­šnji dr­žav­ni tu­ži­lac je re­kao da je raz­go­va­rao sa Vla­o­vi­ćem pri­je sa­slu­ša­nja. S ob­zi­rom da se pre­su­da za­sni­va na nje­go­vom is­ka­zu, bit­no je da se zna ko je on i šta zna i ka­ko je do­bio sta­tus za­šti­će­nog svje­do­ka. Sma­tram da je neo­p­hod­no sa­slu­ša­ti tog svje­do­ka – is­ta­kao je Đu­ka­no­vić.
Advo­kat Bra­ni­slav Ta­pu­ško­vić, ko­ji za­stu­pa op­tu­že­nog Šće­ki­ća, ta­ko­đe je tra­žio sa­slu­ša­nje svje­do­ka Zo­ra­na Vla­o­vi­ća.
– Mi­slim da ni­je odr­ži­vo da se slu­čaj za­sni­va na jed­nom is­ka­zu. Tre­ba se po­sta­ra­ti da taj Vla­o­vić do­đe pred li­ce prav­de i da se sta­vi tač­ka na ovaj pred­met – na­veo je Ta­pu­ško­vić.
Svi okri­vlje­ni pri­dru­ži­li su se za­vr­šnim iz­la­ga­nji­ma svo­jih bra­ni­la­ca, a Mi­lan Či­la Šće­kić je us­tvr­dio da mu je uči­nje­na naj­ve­ća ne­prav­da.
–Na­dam se da će na­kon od­lu­ke su­da bi­ti pro­na­đen pra­vi ubi­ca Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća – ka­zao je op­tu­že­ni Šće­kić.
VJ.D.


Ap­surd

Iz iz­re­ke pre­su­de Ape­la­ci­o­nog su­da ni­je mo­gu­će utvr­di­ti u kom svoj­stvu i po ko­jim od­red­ba­ma ZKP-a je po­stu­pao taj sud. Da li je po­stu­pao kao dru­go­ste­pe­ni, pa od­lu­či­vao o žal­ba­ma iz­ja­vlje­nim na pre­su­du pr­vo­ste­pe­nog su­da, ili je po­stu­pao kao pr­vo­ste­pe­ni sud, pa u ko­nač­nom sam do­nio od­lu­ku o kri­vi­ci op­tu­že­nih, za­pi­ta­li su se u žal­bi na pre­su­du bra­ni­o­ci Dra­go­ljub Đu­ka­no­vić, Bo­ja­na Fra­no­vić i Da­ni­lo Mi­ćo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"