Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21 ZBOG PROPUSTA SUDA, BATRIĆ SRDANOVIĆ PONOVO PLAĆA PREKRŠAJNU KAZNU Jednom pogriješio, a dva puta plaća
Zbog gre­ške sud­ske ad­mi­ni­stra­ci­je, še­zde­set­pe­to­go­di­šnji Pod­go­ri­ča­nin Ba­trić Sr­da­no­vić mo­ra­će i dru­gi put da pla­ti ka­znu ko­ju mu je do­su­dio Pod­ruč­ni or­gan za pre­kr­ša­je u Pod­go­ri­ci. Sr­da­no­vić je zbog pre­kr­ša­ja pra­vo­sna­žno osu­đen na nov­ča­nu ka­znu od 350 eura, ko­ju je, ka­ko is­ti­če, pla­tio u za­kon­skom ro­ku od 15 da­na od da­na pra­vo­sna­žno­sti rje­še­nja. On je svo­ju tvrd­nju pot­kri­je­pio uplat­ni­com na iz­nos ko­ji je uma­njen zbog bla­go­vre­me­ne upla­te.
Na­i­me, Sr­da­no­vić je mo­ra da pla­ti nov­ča­nu ka­znu jer je 2.ma­ja pro­šle go­di­ne, oko 18 sa­ti, u Uli­ci 1.maj u Pod­go­ri­ci, na jav­nom mje­stu uda­rio pru­tom dje­voj­či­cu rom­ske na­ci­o­nal­no­sti i oša­ma­rio nje­nog sta­ri­jeg bra­ta. Re­vol­ti­ran po­na­ša­njem dje­ce ko­ja su ušla u nje­go­vo dvo­ri­šte da be­ru dža­nje, po­ku­šao je da ih otje­ra, a ka­da su mu se dje­ca su­prot­sta­vi­la, jed­no je uda­rio pru­tom, dok je dru­go oša­ma­rio.Za sud je to bio do­vo­ljan raz­log da ga osu­di na nov­ča­nu ka­znu od 350 eura.
Sr­da­no­vić je pla­tio tu ka­znu, ali je pred­sjed­nik Su­da za pre­kr­ša­je po­no­vo iz­dao na­log da mu Fond za pen­zij­sko i in­va­lid­sko osi­gu­ra­nje od­bi­je ne vi­še od jed­ne tre­ći­ne za­ra­de na ime ne­pla­će­ne nov­ča­ne ka­zne u iz­no­su od 69,16 i tro­ško­va po­stup­ka u iz­no­su od 47,50 do ko­nač­ne is­pla­te. Da­kle, Sr­da­no­vi­ću, ko­ji od 100 eura pen­zi­je iz­dr­ža­va pe­to­ro ma­lo­ljet­ne dje­ce, i dru­gi put je na­lo­že­no da mo­ra pla­ti­ti do­su­đe­nu ka­znu iako mu rje­še­nje za ta­ko ne­što ni­ka­da ni­je uru­če­no.
Tim po­vo­dom Sr­da­no­vić se obra­tio slu­žbe­ni­ci­ma su­da ka­ko bi do­bio ob­ja­šnje­nje o če­mu se ra­di. On tvr­di da mu je rad­ni­ca ra­ču­no­vod­stva tog su­da pri­zna­la da je gre­ška nji­ho­va, ali ga je oba­vi­je­sti­la da mu ne mo­že po­mo­ći i upu­ti­la ga na Mi­ni­star­stvo prav­de.
Sr­da­no­vić se pi­ta ko je od­go­vo­ran za to što mu ni­ka­da ni­je uru­če­no rje­še­nje o ob­u­sta­vi pri­ma­nja jer da je­ste ni­čeg od sve­ga ovo­ga ne bi ni bi­lo.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"