Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21 U SPECIJALNOM SUDU U BEOGRADU OSUĐEN MIHAJLO ĐOKOVIĆ (36) Šarićevom ortaku jedanaest godina
Spe­ci­jal­ni sud u Be­o­gra­du osu­dio je na 11 go­di­na za­tvo­ra Mi­haj­la Đo­ko­vi­ća iz Nik­ši­ća (36) zbog op­tu­žbi da je kao pri­pad­nik agren­tin­ske gru­pe Dar­ka Ša­ri­ća 2009. go­di­ne pro­kri­jum­ča­rio naj­ma­nje 1,825 to­na ko­ka­i­na iz Argen­ti­ne u za­pad­nu Evro­pu. Istom od­lu­kom sud mu je za­mi­je­nio pri­tvor, u kom je bo­ra­vio od ma­ja ove go­di­ne, ka­da je iz­ru­čen iz Ita­li­je, za kuć­ni pri­tvor uz elek­tron­ski nad­zor. Uko­li­ko bu­de pre­kr­šio za­bra­nu na­pu­šta­nja sta­na, sud će mu po­no­vo od­re­di­ti pri­tvor, na­ja­vio je su­di­ja Si­ni­ša Pe­tro­vić.
Đo­ko­vi­ću se su­di­lo odvo­je­no od Ša­ri­će­ve gru­pe, či­ji su pri­pad­ni­ci lje­tos pr­vo­ste­pe­no osu­đe­ni, jer je tek u ma­ju ove go­di­ne iz­ru­čen iz Ita­li­je, u ko­joj je pro­tiv nje­ga pr­vo­bit­no vo­đen po­stu­pak zbog šver­ca ko­ka­i­na.
Tu­ži­la­štvo za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i Đo­ko­vić mo­gu se ža­li­ti Ape­la­ci­o­nom su­du na ju­če­ra­šnju pre­su­du. Su­di­ja Si­ni­ša Pe­tro­vić sa­op­štio je da je ta pre­su­da do­ni­je­ta jed­no­gla­snom od­lu­kom čla­no­va sud­skog vi­je­ća.
Đo­ko­vić je osu­đen zbog udru­ži­va­nja u or­ga­ni­zo­va­nu kri­mi­nal­nu gru­pu sa osta­lim pri­pad­ni­ci­ma Ša­ri­će­ve gru­pe 2006. go­di­ne ra­di vr­še­nja kri­vič­nih dje­la i pre­pro­da­je ko­ka­i­na, kao i zbog kri­jum­ča­re­nja 1.825 to­na ko­ka­i­na iz Ar­gen­ti­ne i Bra­zi­la.
Pre­ma pre­su­di, pri­pad­ni­ci te gru­pe su dro­gu šver­co­va­li do Ita­li­je, gdje su je skla­di­šti­li ra­di da­lje di­stri­bu­ci­je. Ci­je­la op­tu­žni­ca pro­tiv vi­še od 20 pri­pad­ni­ka Ša­ri­će­ve gru­pe od­no­si se na kri­jum­ča­re­nje ukup­no 5,7 to­na dro­ge.
Spe­ci­jal­ni sud je 13. ju­la pr­vo­ste­pe­no osu­dio Dar­ka Ša­ri­ća na 20 go­di­na za­tvo­ra kao or­ga­ni­za­to­ra šver­ca ukup­no 5,7 to­na ko­ka­i­na iz La­tin­ske Ame­ri­ke u za­pad­nu Evro­pu, dok su osta­li pri­pad­ni­ci nje­go­ve gru­pe do­bi­li od 12 do 20 go­di­na za­tvo­ra. Svje­do­ci sa­rad­ni­ci su do­bi­li po pet, osam i 10 mje­se­ci za­tvo­ra.
D.Ž.


So­ko­vić u bjek­stvu

Je­dan dio gru­pe Dar­ka Ša­ri­ća i da­lje se na­la­zi u bjek­stvu, a ne­ki če­ka­ju iz­ru­če­nja u Sr­bi­ju. Naj­po­zna­ti­ji bje­gu­nac iz Ša­ri­će­vog kla­na je Go­ran So­ko­vić iz Plje­va­lja, ko­ji je ozna­čen kao nje­go­vov pr­vi sa­rad­nik.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"