Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-10-21 IZREČENA PRESUDA MARKU RADULOVIĆU ZA UGROŽAVANJE SIGURNOSTI Džudisti dva mjeseca zatvora
Su­di­ja Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci Na­da Ra­bre­no­vić osu­di­la je džu­di­stu Mar­ka Ra­du­lo­vi­ća na dva mje­se­ca za­tvo­ra zbog ugro­ža­va­nja si­gur­no­sti Sr­đa­na Šun­di­ća. U obra­zlo­že­nju pre­su­de na­ve­de­no je da je na osno­vu is­ka­za ošte­će­nog ja­sno da se osje­tio ugro­že­no zbog pri­jet­nji ko­je mu je Ra­du­lo­vić upu­tio, iako je na su­đe­nju iz­ja­vio da ga vi­še ni­je strah jer su ri­je­ši­li me­đu­sob­ne ne­su­gla­si­ce. Da je ošte­će­ni osje­tio strah zbog Ra­du­lo­vi­će­vih pri­jet­nji, ka­ko je na­ve­la su­di­ja, ja­sno je i po nje­go­vom is­ka­zu, u ko­jem je tvr­dio da je zbog tog do­ga­đa­ja kćer­ku pre­se­lio u dru­gi dio gra­da.
Sud ni­je pri­hva­tio od­bra­nu okri­vlje­nog, ko­ji je ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da uop­šte ni­je ko­mu­ni­ci­rao sa Šun­di­ćem. Kao do­kaz da je džu­di­sta kri­tič­ne no­ći ugro­zio si­gur­nost svog su­gra­đa­ni­na, sud je na­veo is­kaz Šun­di­će­vog stri­ca, ko­ji je is­pri­čao da je dan na­kon in­ci­den­ta sreo Ra­du­lo­vi­ća, ko­ji mu je re­kao da se na­ve­de­ni in­ci­dent do­go­dio.
Su­di­ja Ra­bre­no­vić je u obra­zlo­že­nju pre­su­de na­ve­la da je pri­li­kom od­mje­ra­va­nja ka­zne ci­je­ni­la to što se Šun­dić ni­je pri­dru­žio kri­vič­nom go­nje­nju op­tu­že­nog i što je u su­du tra­žio da ga oslo­bo­de.
Na­i­me, na pret­hod­nom su­đe­nju Šun­dić je tra­žio od su­da da oslo­bo­di kri­vič­ne od­go­vor­no­sti Ra­du­lo­vi­ća, na­vo­de­ći da su se ro­di­te­lji op­tu­že­nog na­kon in­ci­den­ta iz­vi­ni­li u nje­go­vo ime, zbog če­ga se on vi­še ne osje­ća ugro­že­no.
– Mi ži­vi­mo sto me­ta­ra jed­ni od dru­gih, tre­ba da se mi­ri­mo, a ne da ula­zi­mo u du­blje su­ko­be, ka­ko bi nam se dje­ca po­di­za­la za­jed­no u mi­ru i slo­zi – ka­zao je ta­da Šun­dić i do­dao da je sa po­ro­di­com op­tu­že­nog džu­di­ste du­že od 50 go­di­na u pri­ja­telj­skim od­no­si­ma.
Ra­du­lo­vić je op­tu­žen da je 15. sep­tem­bra u svom lo­ka­lu u Blok 9 pri­je­tio Šun­di­ću. Ne­ko­li­ko da­na pri­je to­ga, on je iza­šao iz pri­tvo­ra jer je sud pri­hva­tio nje­go­vo jem­stvo u po­stup­ku u ko­jem je op­tu­žen za ze­le­na­še­nje.M.V.P

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"