Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2018-02-06 PAPA I ERDOGAN PORUČILI TRAMPU
Vrati status Jerusalima
Papa i Erdogan Vrati status Jerusalima
VA­TI­KAN – Po­gla­var Ri­mo­ka­to­lič­ke cr­kve pa­pa Fra­nja i tur­ski pred­sjed­nik Re­džep Ta­jip Er­do­gan osu­di­li su od­lu­ku Ame­ri­ke da Je­ru­sa­lim pro­gla­si za glav­ni grad Izra­e­la.
Oni su isto­vre­me­no za­tra­ži­li od Va­šing­to­na da Je­ru­sa­li­mu vra­ti pret­hod­ni sta­tus, pre­nio je Sput­njik pi­sa­nje tur­ske agen­ci­je Ana­do­li­je.
Pod­sje­ti­mo, ame­rič­ki pred­sjed­nik Do­nald Tramp do­nio je od­lu­ku da SAD pri­zna­ju Je­ru­sa­lim kao pre­sto­ni­cu Izra­e­la i u taj grad iz­mje­ste svo­ju am­ba­sa­du. Ta Tram­po­va od­lu­ka iza­zva­la je vi­še­dnev­ne ne­re­de na gra­ni­ca­ma Izra­e­la i Pa­le­sti­ne.
Er­do­gan je ju­če bo­ra­vio u Va­ti­ka­nu, gdje je raz­go­va­rao sa pa­pom, što je pr­vi raz­go­vor jed­nog li­de­ra Ri­mo­ka­to­i­lič­ke cr­kve i ne­kog tur­skog pred­sjed­ni­ka u po­sled­njih 59 go­di­na.
Tur­ski pred­sjed­nik se sa­stao s pa­pom Fra­njom, dok je po­li­ci­ja spro­vo­di­la za­bra­nu pro­te­sta u cen­tru Ri­ma zbog ne­ras­po­lo­že­nja jav­no­sti pre­ma tur­skoj ofan­zi­vi pro­tiv kurd­ske mi­li­ci­je u Si­ri­ji.
Ita­li­jan­ske vla­sti su uve­le 24-sat­nu za­bra­nu de­mon­stra­ci­ja ko­ja se po­du­da­ra s pe­ri­o­dom iz­me­đu Er­do­a­no­vog do­la­ska u ka­snim po­po­dnev­nim sa­ti­ma u ne­dje­lju i od­la­ska u po­ne­dje­ljak na­ve­če.
Ukup­no 3.500 po­li­ca­ja­ca ras­po­re­đe­no je u gra­du to­kom Er­do­a­no­ve po­sje­te. Uoči sa­stan­ka, Er­do­a­nov kon­voj sti­gao je na pra­zni Trg Sve­tog Pe­tra, ko­ji je bio pod že­sto­kom po­li­cij­skom za­šti­tom.
Tur­ska je 20. ja­nu­a­ra po­kre­nu­la voj­nu ope­ra­ci­ju „Ma­sli­no­va gran­či­ca” pro­tiv kurd­ske mi­li­ci­je Je­di­ni­ce na­rod­ne za­šti­te (YPG,) ko­ju An­ka­ra sma­tra te­ro­ri­stič­kom gru­pom i pri­jet­njom tur­skom te­ri­to­ri­jal­nom in­te­gri­te­tu.
Tur­ska voj­ska i po­bu­nje­nič­ke sna­ge ko­je uži­va­ju po­dr­šku An­ka­re na­sto­je pro­tje­ra­ti YPG iz nje­nog za­pad­nog po­gra­nič­nog upo­ri­šta Afri­na, ali je ope­ra­ci­ja na­i­šla na že­sto­ki ot­por.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"