Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ALTERNATIVA PODSJETILA NA PREDIZBORNO OBEĆANJE VLADAJUĆE PARTIJE DPS tvrdio da se naknade za majke ne mogu ukinuti
Mla­di De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Nik­šić u mar­tu pro­šle go­di­ne tvr­di­li da se na­kna­de maj­ka­ma ne­će uki­da­ti. Ta­da su tvr­di­li da se ste­če­no pra­vo ne mo­že uki­da­ti. Al­ter­na­ti­va Cr­ne Go­re je ju­če na svo­joj fej­sbuk stra­ni­ci pod­sje­ti­la na pred­iz­bor­no obe­ća­nje vla­da­ju­će par­ti­je, ob­ja­vlje­no 15. mar­ta pro­šle go­di­ne, ka­da su iz DPS-a tvr­di­li da ni­je­su tač­ne iz­ja­ve opo­zi­ci­je da će maj­ke osta­ti bez pri­ma­nja.
U pi­ta­nju je sa­op­šte­nje Mla­dih DPS-a Nik­šić, u ko­jem se iz­no­si niz uvre­da na ra­čun Al­te­r­na­ti­ve, a u ko­jem, iz­me­đu osta­log, pi­še da ho­će da „pod­u­če ne­u­ke” ka­ko se ste­če­na pra­va ne mo­gu uki­da­ti.
– Slo­bod­ni smo da po­u­či­mo ne­u­ke, ka­da već sa­mi ni­je­su uspje­li da na­u­če, da se pri­je ne­go što se upu­ste u bi­lo ka­kvo ko­men­ta­ri­sa­nje ma­kar ele­men­tar­no upo­zna­ju sa či­nje­ni­ca­ma ko­je iz­no­se, pa ta­ko i sa, naj­bla­že re­če­no, ne­bu­lo­znom iz­ja­vom da će na­kon iz­bo­ra, uko­li­ko DPS po­bi­je­di, a ho­će, uki­nu­ti na­kna­de maj­ka­ma sa tro­je i vi­še dje­ce. Za­pam­ti­te jed­nom za­va­zda da se jed­nom ste­če­no pra­vo ne mo­že od­u­ze­ti, pa pre­sta­ni­te sa ši­re­njem dez­in­for­ma­ci­ja ovog ili slič­nog ti­pa – sa­op­šti­li su u mar­tu pro­šle go­di­ne Mla­di DPS-a.
Vla­da je ju­če ob­ja­vi­la tekst Pred­log za­ko­na o iz­vr­še­nju od­lu­ke Ustav­nog su­da Cr­ne Go­re, ko­ji će bi­ti pro­sli­je­đen Skup­šti­ni, a nji­me će na­kna­de maj­ka­ma bi­ti uki­nu­te. U tom do­ku­men­tu se na­vo­di da će že­ne ko­je su na osno­vu rad­nog sta­ža ostva­ri­le pra­vo na na­dok­na­du po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce, a ko­je će od dr­ža­ve do­bi­ja­ti al­ter­na­tiv­no pri­ma­nje zbog uki­da­nja ste­če­nog pra­va, mo­ra­ti da pod­ne­su no­vi za­htjev cen­tri­ma za so­ci­jal­ni rad.
Že­ne ko­je su pri­je do­bi­ja­nja na­dok­na­de ra­di­le mak­si­mal­no će do pet go­di­na pri­ma­ti od dr­ža­ve od 193 do 336 eura, a pra­vo na taj no­vac ne­će osta­vri­ti po auto­ma­ti­zmu, već će mo­ra­ti da pod­ne­su no­ve za­htje­ve. U Pred­log za­ko­na o iz­vr­še­nju od­lu­ke Ustav­nog su­da Cr­ne Go­re, ko­jim su uki­nu­te na­dok­na­de maj­ka­ma, na­vo­di se da će že­ne za ostva­ri­va­nje no­vog pri­ma­nja mo­ra­ti da pod­ne­su no­ve za­htje­ve u ro­ku od 30 da­na od stu­pa­nja tog ak­ta na sna­gu.
M.S.


Ogra­ni­či­li pra­vo

Ko­ri­sni­ce sta­ro­sti od 55 do 61 go­di­ne ostva­ri­va­će no­vo pri­ma­nje do sti­ca­nja uslo­va za pen­zi­ju. Že­ne sta­ro­sti od 45 do 55 go­di­na do­bi­ja­će mje­seč­no pri­ma­nje pet go­di­na i one od 33 do 45 go­di­na tri go­di­ne.
Ko­ri­sni­ce na­kna­da ko­je su pri­ma­le pen­zi­ju i ko­je su ob­u­sta­vi­le to pra­vo vra­ća­ju se kod Fon­da PIO, dok će že­ne ko­je su na­dok­na­de ost­vari­va­le po osno­vu bo­rav­ka na bi­rou ra­da osta­ti bez ika­kvih pr­ma­nja. One ko­je su ne­za­po­sle­ne mo­gu ostva­ri­ti ne­ko od pra­va iz ne­za­po­sle­no­sti uko­li­ko is­pu­ne po­treb­ne uslo­ve.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"