Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ANKETNI ODBOR SASLUŠAO VICEPREMIJERA VUJICU LAZOVIĆA I MINISTRA IGORA LUKŠIĆA Vlada Duvanski dovela do stečaja Ekonomska politika Vlade dovela je DKP do toga da ne bude konkurentan. Kreirali ste ambijent za likvidaciju, rekao je Tuponja
Vi­ce­pre­mi­jer Vu­ji­ca La­zo­vić oci­je­nio je da su ste­čaj i pro­da­ja imo­vi­ne Du­van­skog kom­bi­na­ta bi­li je­di­no i mo­gu­će rje­še­nje u tom mo­men­tu, dok je ta­da­šnji mi­ni­star fi­nan­si­ja Igor Luk­šić ka­zao da su do­ni­je­li do­bru od­lu­ku jer su pot­pi­sa­li spo­ra­zum ko­ji je bio uslov za ugo­vor sa Ze­ta­gard­njom.
– Mo­gao se uve­sti kla­sič­ni ste­čaj, ali je pi­ta­nje da li bi ta­da mo­gli po­sti­ći ci­je­nu od 13,2 mi­li­o­na eura. I da se do­bi­la ve­ća su­ma, pi­ta­nje je šta bi bi­lo sa du­van­skom in­du­stri­jom, jer bi ve­li­ki dio tog nov­ca bio po­tro­šen na so­ci­jal­ni pro­gram – re­kao je Luk­šić na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci An­ket­nog od­bo­ra ko­ji tre­ba da utvr­di da li je za­šti­ćen dr­žav­ni in­te­res pri­li­kom pro­da­je DKP-a 2010. go­di­ne.
Go­ran Tu­po­nja (Po­zi­tiv­na) je upi­tao mi­ni­stre šta su ura­di­li da spri­je­če da DKP do­đe do du­ga od pre­ko 30 mi­li­o­na.
– Ni­je­ste ni­šta ura­di­li da op­sta­ne du­van­ska in­du­stri­ja. Eko­nom­ska po­li­ti­ka Vla­de do­ve­la je DKP do to­ga da ne bu­de kon­ku­ren­tan. Kre­i­ra­li ste am­bi­jent za li­kvi­da­ci­ju – re­kao je Tu­po­nja.
Naj­o­štri­ji u kri­ti­ka­ma svog do­ju­če­ra­šnjeg par­tij­skog ko­le­ge je bio Izet Bra­lić (SDP). On je upi­tao La­zo­vi­ća za­što je Vla­da če­ka­­la da se na­ku­pi to­li­ki dug pa uve­la ste­čaj, ako se zna da je DKP od 2002. go­di­ne po­čeo da po­slu­je sa gu­bi­ci­ma.
La­zo­vić je od­go­vo­rio da bi vo­lio da je Bra­lić bio tu da rad­ni­ci­ma spo­me­ne uvo­đe­nje ste­ča­ja.
– Po­ku­ša­li smo kroz pro­da­ju imo­vi­ne da omo­gu­ći­mo DKP-u da ra­di. Ima­li smo pri­li­kom pro­da­je plan za iz­mje­šta­nje fa­bri­ke, osno­va­li ka­sni­je No­vi du­van­ski, ali je pro­blem i ta­da i sa­da što ne­ma­mo part­ne­ra – re­kao je La­zo­vić.
Bra­lić je na­veo da je ne­lo­gič­no da se do­zvo­lja­va osam go­di­na da se aku­mu­li­ra dug.
– Ku­po­vi­nom DKP-a je ne­za­do­vo­ljan vla­snik, Ze­ta­grad­nja, rad­ni­ci od­la­ze, a ne­ma ni du­van­ske in­du­stri­je – kon­sta­to­vao je Bra­lić.
Pred­sjed­nik od­bo­ra Alek­san­dar Da­mja­no­vić (SNP) je pi­tao La­zo­vi­ća na ba­zi če­ga je Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju do­nio od­lu­ku da ot­pi­še dug Du­van ko­mer­ca pre­ma DKP-u od 4,3 mi­li­o­na.
– Ot­pi­som du­ga je imo­vi­na uma­nje­na 6,1 mi­li­on, a imo­vi­na je pro­da­ta za 13,2 mi­li­o­na od če­ga je na­pla­će­no 7,2 mi­li­o­na – re­kao je Da­mja­no­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, efe­kat od pro­da­je DKP-a je da po­sle pet go­di­na pred­u­ze­će ne­ma imo­vi­nu, no­vu fa­bri­ku, pra­vi go­di­šnje mi­li­on eura mi­nu­sa, te da ne­ma pro­iz­vod­nje.
Sa dru­ge stra­ne La­zo­vić je do­ka­zao da su di­rekt­ni i in­di­rekt­ni efek­ti od od­lu­ke Vla­de u na­red­nih pet go­di­na 53 mi­li­o­na eura.
An­ket­ni od­bor je sa La­zo­vi­ćem i Luk­ši­ćem za­vr­šio sa­slu­ša­nja svje­do­ka u par­la­men­tar­noj is­tra­zi. Ju­če ni­je­su pred­la­ga­ni no­vi svje­do­ci, pa će se u na­red­nim da­ni­ma od­bor sa­sta­ti ka­ko bi fi­na­li­zi­rao is­tra­gu i po­ku­šao da sa­sta­vi ko­na­čan iz­vje­štaj ko­ji će pred­lo­ži­ti Skup­šti­ni.
D.M.


Ze­ta­grad­nja se ni­je mo­gla knji­ži­ti

Da­mja­no­vić je La­zo­vi­ća pi­tao da li je Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju dao mi­šlje­nje da je Ze­ta­grad­nja pla­ti­la tr­ži­šnu na­kna­du za ze­mlji­šte, te ima li sa­zna­nja da je Pri­vred­ni sud iz­dao ta­kvo rje­še­nje. La­zo­vić je ka­zao da Sa­vjet to ni­je da­vao, te da ne zna je li se Pri­vred­ni sud iz­ja­šnja­vao po tom pi­ta­nju.
– Ze­ta­grad­nja se ne mo­že knji­ži­ti kao vla­snik imo­vi­ne bez od­lu­ke Sa­vje­ta ili Pri­vred­nog su­da da je pla­će­na tr­ži­šna na­kna­da – re­kao je La­zo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"