Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija GRIN HOUM SMATRA DA SU KLJUČNI SUBJEKTI NEOZBILJNI PO PITANJU GRADNJE DRUGOG BLOKA EPCG bi da se Maljevac sanira do 2021. godine
Uvi­dom u pri­mjed­be sa jav­ne ras­pra­ve o na­cr­tu iz­vje­šta­ja o stra­te­škoj pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu De­talj­nog pro­stor­nog pla­na (DPP) za Ter­mo­e­lek­tra­nu Plje­vlja ja­sno je da se pla­no­vi Elek­tro­pri­vre­de po pi­ta­nju ko­ri­šće­nja de­po­ni­je pe­pe­la i šlja­ke Ma­lje­vac bit­no raz­li­ku­ju od ono­ga što su zva­nič­ne iz­ja­ve i pre­u­ze­te oba­ve­ze Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja (MOR), sa­op­šti­li su iz NVO Grin ho­um.
– Dok su iz MOR-a sa­op­šti­li da će de­po­ni­ja Ma­lje­vac bi­ti sa­ni­ra­na do 2017. go­di­ne iz EPCG su upu­ti­li ko­men­tar na DPP za dru­gi blok ko­ji­ma se tra­ži da se ovim do­ku­men­tom i po­red bez­bjed­no­snog ri­zi­ka i utvr­đe­ne ne­sta­bil­no­sti ove de­po­ni­je, pla­ni­ra na­sta­vak od­la­ga­nja pe­pe­la i šlja­ke na lo­ka­ci­ji Ma­lje­vac do nje­nog mak­si­mal­nog is­ko­ri­šte­nja do 2021. go­di­ne, od­no­sno do do­sti­za­nja ko­te od 832 me­tra – ka­zao je pro­jekt-ko­or­di­na­tor Grin ho­u­ma Ni­ko­la Nin­ko­vić.
Osim raz­li­či­tih pla­no­va za na­sta­vak ko­ri­šće­nja de­po­ni­je Ma­lje­vac, oči­gled­na su i ne­sla­ga­nja su­bje­ka­ta oko no­ve lo­ka­ci­je za na­sta­vak de­po­no­va­nja pe­pe­la i šlja­ke na­kon za­tva­ra­nja Ma­ljev­ca.
– Dok u Vla­di kao no­vu lo­ka­ci­ju vi­de Šu­ma­ne, što je bio i pred­met raz­ra­de u DPP, iz EPCG su ja­sno sa­op­šti­li da kao no­vu lo­ka­ci­ju vi­de kop Po­tr­li­ca ko­ji se na­la­zi na ula­zu u grad. Ov­dje se po­sta­vlja pi­ta­nje za­što je EPCG od Rud­ni­ka uglja Plje­vlja ku­pi­la ze­mlji­šte u Šu­ma­na­ma za 7,5 mi­li­o­na eura, kao dio „pa­ke­ta“ od 40 mi­li­o­na eura, ko­je su „pre­bi­je­ne“ na ra­čun me­đu­sob­nih oba­ve­za ove dvi­je kom­pa­ni­je, a što je di­rekt­no pa­lo na te­ret bu­dže­ta. Ovo, da­kle, zna­či da je EPCG ku­pi­la ze­mlji­šte pla­ni­ra­no za de­po­ni­ju, i pri­ka­za­no u in­ve­sti­ci­ja­ma ali sa­da to ze­mlji­šte ne­će is­ko­ri­sti­ti za pla­ni­ra­nu na­mje­nu, što do­vo­di do šte­te od 7,5 mi­li­o­na eura di­rekt­no na ra­čun gra­đa­na, od­no­sno do­dat­ni te­ret na na­šim ra­ču­ni­ma za stru­ju – re­kao je Nin­ko­vić.
Po­sta­vlja se pi­ta­nje, ka­ko je ka­zao, šta će se de­si­ti i sa kre­di­tom Svjet­ske ban­ke uze­tim za sa­na­ci­ju pet cr­nih eko­lo­ških ta­ča­ka od ko­jih je jed­na i Ma­lje­vac o da li će Vla­da od­no­sno gra­đa­ni pla­ća­ti „pe­na­le” u slu­ča­ju da EPCG, pre­ma sop­stve­nim na­ja­va­ma, ne po­štu­je rok za pre­sta­nak de­po­no­va­nja na ovoj lo­ka­ci­ji ka­ko bi se stvo­ri­li uslo­vi za nje­nu sa­na­ci­ju.
– Ova­ko raz­li­či­ti pla­no­vi i na­mje­re ključ­nih su­bje­ka­ta u iz­grad­nji dru­gog blo­ka TE Plje­vlja ja­sno po­ka­zu­ju da ne po­sto­ji do­volj­no ozbilj­no­sti i od­go­vor­no­sti pri­li­kom pla­ni­ra­nja i do­no­še­nja od­lu­ke o even­tu­al­noj iz­grad­nji no­vog blo­ka – za­klju­čio je Nin­ko­vić.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"