Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija TUŽILAŠTVO UVAŽILO INICIJATIVU BIVŠIH ZAPOSLENIH U „AUTOPREVOZNOM“ Na provjeru isplate radnicima Oko 60 bivših vozača oštećeno je prilikom poslednje isplate u iznosu od 300 hiljada eura, sredstava koja je uplatio Fond PIO nakon preuzimanja placa u Nikšiću, tvrde predstavnici radnika
Vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić uva­žio je ini­ci­ja­ti­vu di­je­la biv­ših rad­ni­ka nik­šić­ke fir­me „Auto­pre­vo­zno“ ko­ji su tra­ži­li da se pre­i­spi­ta ras­po­dje­la nov­ca za njih 125 ko­ji po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na zah­ti­je­va­ju do­dat­ne ot­prem­ni­ne od 250 eura po go­di­ni sta­ža.
Pre­ma ri­je­či­ma pred­stav­ni­ka ne­za­do­volj­nih rad­ni­ka Bla­go­ja Pe­ri­ši­ća i Kr­sta Den­di­ća, 60 biv­ših vo­za­ča ošte­će­no je pri­li­kom po­sled­nje is­pla­te u iz­no­su od 300 hi­lja­da eura, sred­sta­va ko­ja je upla­tio Fond PIO na­kon pre­u­zi­ma­nja pla­ca u Nik­ši­ću, ko­ji je bio na­mi­je­njen za rje­ša­va­nje nji­ho­vih za­htje­va.
Pe­ri­šić je is­ta­kao da po­li­ci­ja tre­nut­no pro­vje­ra­va osno­va­nost nji­ho­ve ini­ci­ja­ti­ve, ali da po­stu­pak tra­je pre­du­go.
– Od Stan­ko­vi­ća smo tra­ži­li da se pro­vje­ri put nov­ca od Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ko­je je po­me­nu­tih 300 hi­lja­da eura upla­ti­lo na ra­čun Op­štin­skog sin­di­ka­ta Nik­ši­ća, a oni po­tom na ra­čun Udru­že­nja biv­ših rad­ni­ka „Auto­pre­vo­znog“. Plac ko­ji je pla­tio Fond pre­pi­san je u vla­sni­štvo 125 biv­ših rad­ni­ka i svi sa tog spi­ska tre­ba­lo je da do­bi­ju tra­že­ne pa­re, ali to ta­ko ni­je bi­lo – re­kao je Pe­ri­šić.
On tvr­di da su is­pla­te vr­še­ne pre­ko Er­ste ban­ke, pa ošte­će­ni auto­pre­vo­zni­ci zah­ti­je­va­ju da im se spi­sak do­sta­vi ka­ko bi po­kre­nu­li tu­žbu, za šta su već an­ga­žo­va­li advo­ka­ta. Pe­ri­šić i Den­dić na­gla­ša­va­ju da su pra­vo na is­pla­tu ima­li svi rad­ni­ci sa spi­ska. Pro­blem je bio u iz­no­si­ma ko­ji su se kre­ta­li od 500 pa i vi­še od de­set hi­lja­da eura, a gru­pi ošte­će­nih is­pla­ći­va­no je od 400 do dvi­je hi­lja­de eura.
– Spi­sak iz ban­ke nam je do­ka­zni ma­te­ri­jal bez ko­jeg ne mo­že­mo po­kre­nu­ti tu­žbu. Sma­tra­mo da je u toj pljač­ki biv­ših rad­ni­ka su­dje­lo­va­lo i Mi­ni­star­stvo ra­da ko­je je za plac pla­ti­lo po­lo­vi­nu nje­go­ve vri­jed­no­sti. Za­to mi od njih tra­ži­mo da nam na­dok­na­de iz­no­se ko­je smo tre­ba­li da pri­mi­mo. Oni ko­ji su do­bi­li vi­še nas ne za­ni­ma­ju, ne­ka ih ne­ko dru­gi za to te­re­ti – ka­zao je Pe­ri­šić.
Me­đu ošte­će­nim rad­ni­ci­ma, po ri­je­či­ma Den­di­ća, ima i nji­ho­vih ko­le­ga ko­ji su bi­li na spi­sku ali ni­je­su do­bi­li no­vac.
– Ima ko­le­ga ko­ji su do­bi­li pa­re, a na to ni­je­su ima­li pra­vo jer ni­je­su bi­li teh­no­lo­ški vi­šak. Po­je­di­ni ko­ji su bi­li na spi­sku na­pla­ći­va­li su i od­re­đe­ne tro­ško­ve – tvr­di je Den­dić.
Biv­ši vo­za­či ne­ko­li­ko go­di­na su štraj­ko­va­li is­pred in­sti­tu­ci­ja u Pod­go­ri­ci i Nik­ši­ću zah­ti­je­va­ju­ći po 250 eura za go­di­nu sta­ža, ko­je je 2007. go­di­ne do­bi­lo 35 nji­ho­vih ko­le­ga. U po­sled­nje dvi­je go­di­ne za nji­ho­vo na­mi­re­nje ukup­no je obez­bi­je­đe­no 365 hi­lja­da eura, od če­ga 300 hi­lja­da eura po­lo­vi­nom go­di­ne. „Auto­pre­vo­zno“ je uga­še­no pri­je de­se­tak go­di­na, a po­tom je Op­šti­na Nik­šić sa svo­jim ka­pi­ta­lom na te­me­lju te fir­me osno­va­la no­vu či­ji je na­ziv „Teh­no­ba­za“.
B.Bra­šnjo

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"