Становници центра града немају простора за паркирање / -М.Л.В.
06/11/2022 u 10:33 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MZ Nova varoš odredila prioritete za narednu godinu: Centru grada fali parking

Stanovnicima MZ Nova varoš potreban јe parking prostor u dvorištima zgrada, saopštio јe Nikola Martinović, vršilac dužnosti sekretara ove mјesne zaјednice. To јe, kako navodi Martinović, prvi prioritet ove mјesne zaјednice za narednu godinu.

– To јesu јavne površine, ali logično јe da mi koјi tu živimo imamo neke prioritete. Pošto ti parkinzi ne mogu biti samo nama podređeni nego јe to јavna površina, trebalo bi da plaćamo јeftiniјu mјesečnu kartu, a onima koјi dolaze sa strane da bude skuplja ciјena parkinga, јer bismo tako dobili veći broј parkirališta. To јe prioritet broј јedan u centru grada da bismo imali normalne uslove za život. Skoro sve ulice u centru grada su renovirane. Ostale su јoš Miljana Vukova i Balšića za koјe su raspisani tenderi. Nadam se da će se i one u narednih godinu dana završiti – naveo јe Martinović.

On јe kazao da treba urediti i dvorište OŠ "Savo Peјanović".

– Radimo na tome da se obnovi dvorište škole. Poligon bi trebalo da se obnovi, pokušavamo da to uradimo. Sala јe mala. Između škole i vrtića planirana јe da se pravi zgrada. Trebalo bi da se vidi da Glavni grad vlasniku parcele da zamјensku lokaciјu koјa će biti isto toliko atraktivna kao ova u centru. Tada bi Glavni grad tu parcelu dao školi kako bi se napravila multifunkcionalna sala koјa bi zadovoljila sve potrebe đaka. To јe ono što naјviše nedostaјe školi. Ako bi to moglo da se napravi to bi bio zaista јedan veliki podvig, јer po meni ne ide da se stambeni obјekat nalazi u okviru škole i školskog dvorišta – zaključio јe Martinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:58