Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-08 LJUBOMIR VARAGIĆ ŽELI DA NASLIJEDI FILIPA VUJANOVIĆA Najvažniji cilj zaštita radnika
Biv­ši član pred­sjed­ni­štva Srp­ske stran­ke Lju­bo­mir Va­ra­gić sa­op­štio je ju­če za „Dan” da će se kao ne­za­vi­sni po­je­di­nac kan­di­do­va­ti za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re. On je svo­je po­li­tič­ke ci­lje­ve ob­ja­vio na Fej­sbu­ku, a pr­vi je oču­va­nje te­ri­to­ri­jal­nog in­te­gri­te­ta Cr­ne Go­re i po­što­va­nje uni­ver­zal­nih slo­bo­da po­je­di­na­ca. Kao svoj naj­va­žni­ji cilj na­veo je i za­šti­tu za­po­sle­nih, od­no­sno ga­ran­to­va­no osmo­ča­sov­no rad­no vri­je­me, ne­rad­ni vi­kend i oba­ve­zno osi­gu­ra­nje.
Va­ra­gić je is­ta­kao da se za­la­že za for­mi­ra­nje sta­bil­ne dr­ža­ve u ko­joj će vla­da­vi­na pra­va i po­što­va­nje prin­ci­pa ustav­no­sti i za­ko­ni­to­sti pred­sta­vlja­ti te­me­lje dr­žav­ne vla­sti.
– Je­dan od glav­nih ci­lje­va mi je i bor­ba pro­tiv ko­rup­ci­je, kao i eko­nom­ski opo­ra­vak, uz stva­ra­nje sna­žne pri­vre­de, osna­ži­va­nje pri­vat­nog sek­to­ra i ra­ci­o­na­li­za­ci­ju dr­žav­ne upra­ve, što su osnov­ni uslo­vi za ukup­ni raz­voj i su­zbi­ja­nje ne­za­po­sle­no­sti, uz ra­ci­o­nal­no ko­ri­šće­nje pri­rod­nih bo­gat­sta­va i oču­va­nje ži­vot­ne sre­di­ne u skla­du sa naj­vi­šim in­te­re­si­ma Cr­ne Go­re – sa­op­štio je Va­ra­gić.
Me­đu ci­lje­ve ko­je je po­sta­vio spa­da­ju i po­moć, sa­rad­nja i odr­ža­va­nje do­brih ve­za sa pri­pad­ni­ci­ma srp­skog na­ro­da ko­ji ži­ve van gra­ni­ca Cr­ne Go­re, uz po­što­va­nje gra­đa­na cr­no­gor­skog in­den­ti­te­ta.
Ka­ko je na­veo, že­li da stva­ra dr­ža­vu so­ci­jal­ne prav­de u ko­joj će sva­ko ima­ti jed­na­ke mo­guć­no­sti za do­sti­za­nje že­lje­nog kva­li­te­ta ži­vo­ta i lič­ne sre­će.
Je­dan od nje­go­vih ci­lje­va je i us­po­sta­vlja­nje rav­no­mjer­nog re­gi­o­nal­nog raz­vo­ja i de­cen­tra­li­za­ci­ja Cr­ne Go­re, sa po­seb­nim na­gla­skom na raz­voj se­la i po­bolj­ša­nje ži­vot­nog stan­dar­da u ma­njim sre­di­na­ma.
– Cilj mi je i po­bolj­ša­va­nje me­đu­na­rod­ne po­zi­ci­je i ugle­da Cr­ne Go­re u svi­je­tu, pri­dru­ži­va­njem Evrop­skoj uni­ji, raz­vi­ja­njem naj­bli­žih od­no­sa sa Ru­skom Fe­de­ra­ci­jom, SAD, Ki­nom, In­di­jom, arap­skim svi­je­tom i osta­lim pri­ja­telj­skim ze­mlja­ma –na­veo je Va­ra­gić.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"