Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-08 NAKON ODLUKE OPŠTINSKE IZBORNE KOMISIJE DA PRIHVATI PRIGOVOR BS-A
Bošnjaci uzeli mandat Forci
Raščić Bošnjaci uzeli mandat Forci
Op­štin­ska iz­bor­na ko­mi­si­ja (OIK) u Ul­ci­nju do­ni­je­la je od­lu­ku da se Bo­šnjač­koj stan­ci, kao ma­njin­skoj li­sti ko­ja je uče­stvo­va­la na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma, do­di­je­li man­dat u lo­kal­nom par­la­men­tu, či­me je ta par­ti­ja pr­vi put od uvo­đe­nja vi­še­stra­nač­ja u naj­ju­žni­joj cr­no­gor­skoj op­šti­ni ostva­ri­la par­la­men­tar­ni sta­tus.
Shod­no pre­ra­spo­dje­li po D’On­to­voj for­mu­li, bez jed­nog man­da­ta osta­la je No­va de­mo­krat­ska sna­ga For­ca, ko­ja će u bu­du­ćem sa­zi­vu SO ima­ti osam od­bor­ni­ka umje­sto de­vet.
Bo­šnja­ci su na­kon pro­gla­še­nja re­zul­ta­ta tvr­di­li da su sa 339 osvo­je­nih gla­so­va ipak osvo­ji­li man­dat po prin­ci­pu afir­ma­tiv­ne ak­ci­je.
– U ob­zir ni­je u uzet član 94 Za­ko­na o iz­bo­ru od­bo­r­ni­ka i po­sla­ni­ka. Taj man­dat ko­ji smo mi tre­ba­li da do­bi­je­mo i ko­ji je čist po svim pa­ra­me­tri­ma i u skla­du je sa za­ko­nom do­di­je­ljen je For­ci – iz­ja­vio je no­si­lac li­ste Bo­šnjač­ke stran­ke Mu­a­mer Ra­ščić.
U OIK oče­ku­ju i pri­go­vo­re De­mo­kra­ta i So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je oko ne­re­gu­lar­no­sti na ne­djelj­nim iz­bo­ri­ma, pa je mo­gu­će po­na­vlja­nje iz­bo­ra na ne­ko­li­ko gla­sač­kih mje­sta. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, opo­zi­ci­ja pri­pre­ma do­ka­ze o mal­ver­za­ci­ja­ma ka­ko bi pre­da­la za­htjev da se na bi­rač­kim mje­sti­ma gdje je bi­lo ne­pra­vil­no­sti po­no­vi gla­sa­nje.
Pred­stav­ni­ci opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka ot­kri­li su skan­da­lo­zne zlo­u­po­tre­be na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u Ul­ci­nju. To­kom pre­gle­da iz­bor­nog ma­te­ri­ja­la, usta­no­vlje­no je da je vi­še de­se­ti­na li­sti­ća pre­pra­vlja­no na­kon gla­sa­nja, pa su od­lu­ka­ma bi­rač­kih od­bo­ra pro­gla­še­ni ne­va­že­ćim. Na svim gla­sač­kim li­sti­ći­ma pri­je ne­go što su pro­gla­še­ni ne­va­že­ćim bio je za­o­kru­žen SDP, ko­me je ta­ko prak­tič­no od­u­zet man­dat, ko­ji je po­tom do­dat DPS-u. SDP-u je fa­li­lo sve­ga ne­ko­li­ko gla­so­va da uđe u ul­cinj­ski par­la­ment.
DPS im de­vet man­da­ta u no­vom sa­zi­vu Skup­šti­ne op­šti­ne Ul­cinj, a For­ca sa­da ima osam. Ko­a­li­ci­ja „Pro­bu­di se, Ul­ci­nju” ima­će se­dam man­da­ta, a De­mo­krat­ska uni­ja Al­ba­na­ca i So­ci­jal­de­mo­kra­te Cr­ne Go­re po tri man­da­ta, dok Gra­đan­ski po­kret URA ima dva man­da­ta, uko­li­ko na­kon even­tu­al­nog po­na­vlja­nja gla­sa­nja ne bu­de ne­kih pr­o­mje­na. Lo­kla­ni par­la­ment u Ul­ci­nju bro­ji 33 od­bo­r­ni­ka a do lo­kal­nih iz­bo­ra ko­a­li­ci­o­nu vlast vr­ši­li su DPS, For­ca, ko­a­li­ci­ja oko DP-a Fat­mi­ra Đe­ke i DUA.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, opo­zi­ci­ja pri­pre­ma do­ka­ze o mal­ver­za­ci­ja­ma ka­ko bi pre­da­la za­htjev da se na bi­rač­kim mje­sti­ma gdje je bi­lo ne­pra­vil­no­sti po­no­vi gla­sa­nje.
Pred­stav­ni­ci Gra­đan­skog po­kre­ta URA to­kom iz­bor­nog da­na lo­ci­ra­li su tri šta­ba DPS-a u Ul­ci­nju u ko­ji­ma se, ka­ko su tvr­di­li, ku­po­va­ne lič­ne kar­te i vr­še­ni pri­ti­sci na slo­bod­nu vo­lju gra­đa­na.
– Šta­bo­vi DPS-a su se na­la­zi­li u ugo­sti­telj­skim objek­ti­ma „Te Dri­ni” i „Ho­le­gro”, a u nji­ma se oku­pljao ve­li­ki broj ak­ti­vi­sta DPS-a i bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nih oso­ba – sa­op­šte­no je ra­ni­je iz GP URA.
DPS, či­ji je no­si­lac li­ste na ul­cinj­skim iz­bo­ri­ma bio Ljo­ro Nre­kić, ne­gi­rao je sve ove op­tu­žbe i op­tu­žio opo­zi­ci­ju za iz­no­še­nje ne­i­sti­na.
Pred­stav­ni­ci Ce­MI-ja su to­kom iz­bor­nog da­na uoči­li da su čla­no­vi bi­rač­kih od­bo­ra ko­ri­sti­li mo­bil­ne te­le­fo­ne, što po za­ko­nu ne smi­ju da ra­de.
M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"