Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI ULOTINE TVRDE DA SU KONCESIONARI ŠUMA UGROZILI SEOSKO VODOIZVORIŠTE
Čukaričko vrelo zamutili i oštetili
Uništeno vodoizvorište Čukaričko vrelo zamutili i oštetili Iz naših česama, umjesto čiste, teče prljava voda koja nije za upotrebu, pa smatramo da je to dovoljan signal da nadležni zaustave ekološki zločin koji se odvija iznad naših domova. Ukoliko to ne urade, bićemo primorani da svim raspoloživim sredstvima branimo vrijednosti koje su nam u amanet ostavili naši preci, navode mještani Ulotine
AN­DRI­JE­VI­CA – Naj­no­vi­ja de­ša­va­nja po­ka­za­la su da vi­še­mje­seč­ni ne­spo­ra­zu­mi iz­me­đu mje­šta­na Ulo­ti­ne i kon­ce­si­o­na­ra ko­ji ima­ju na­mje­ru da eks­plo­a­ti­šu drv­nu ma­su u ga­zdin­skoj je­di­ni­ci Pi­šev­ska ri­je­ka – Ze­le­tin po­pri­ma­ju dra­ma­ti­čan ka­rak­ter. Na­i­me, mje­šta­ni tvr­de da su kon­ce­si­o­na­ri na pre­va­ru upa­li u šu­mu i te­škom me­ha­ni­za­ci­jom ošte­ti­li i za­ga­di­li vo­do­i­vo­ri­šte po­zna­to kao Ču­ka­rič­ko vre­lo, sa kog se ve­li­ki broj do­ma­ćin­sta­va u Ulo­ti­ni na­pa­ja vo­dom. To je iza­zva­lo ve­li­ki re­volt mje­šta­na, ko­ji su od­luč­ni da svim ras­po­lo­ži­vim sred­stvi­ma spri­je­če da­lju de­va­sta­ci­ju ovog pro­sto­ra.
– Kon­ce­si­o­na­ri su u mi­nu­lom pe­ri­o­du iz­grad­njom pri­la­znih pu­te­va i sje­čom šu­me u za­štit­nom po­ja­su iz­nad Ulo­ti­ne ugro­zi­li naš da­lji op­sta­nak na vje­kov­nim og­nji­šti­ma. I po­red broj­nih upo­zo­re­nja, šum­ski na­sil­ni­ci su po­no­vo ju­če kre­nu­li u ne­mi­lo­srd­no uni­šta­va­nje na­ših šu­me i vo­do­i­zvo­ri­šta. Ta­ko je te­škom me­ha­ni­za­ci­jom po­re­me­će­no i za­ga­đe­no Ču­ka­rič­ko vre­lo, sa kog se do­bar dio se­la snab­di­je­va vo­dom. Za­to sa­da iz na­ših če­sa­ma, umje­sto či­ste, te­če pr­lja­va vo­da ko­ja ni­je za upo­tre­bu. Sma­tra­mo da je to do­vo­ljan sig­nal da nad­le­žni za­u­sta­ve eko­lo­ški zlo­čin ko­ji se od­vi­ja iz­nad na­ših do­mo­va. Uko­li­ko to ne ura­de, bi­će­mo pri­mo­ra­ni da svim ras­po­lo­ži­vim sred­stvi­ma bra­ni­mo vri­jed­no­sti ko­je su nam u ama­net osta­vi­li na­ši pre­ci – na­vo­de mje­šta­ni Ulo­ti­ne.
Po­ru­či­li su da bi na­sta­vak sje­če šu­me do­nio ve­li­ke pro­ble­me lo­kal­nom sta­nov­ni­štvu, s ob­zi­rom na to da se ra­di o ra­sti­nju ko­je je vje­ko­vi­ma šti­ti­lo Ulo­ti­nu od sni­je­žnih la­vi­na i dru­gih ele­men­tar­nih ne­po­go­da. Od nad­le­žnih su za­tra­ži­li da im ko­nač­no pru­že po­moć u za­šti­ti se­la i pla­ni­ne Ze­le­tin, tvr­de­ći da na tom pro­sto­ru kon­ce­si­o­nar vr­ši bes­prav­nu sje­ču šu­me, uni­šta­va vo­do­i­zvo­ri­šta, ugro­ža­va ži­vot­nu sre­di­nu i re­me­ti pri­rod­nu rav­no­te­žu. Ka­za­li su da je ta po­moć iz­o­sta­la mi­nu­lih mje­se­ci i da je mje­šta­ni­ma osta­lo da se sa­mi bo­re za go­li op­sta­nak. Is­ta­kli su da je to­kom pro­šle go­di­ne Upra­va za šu­me Cr­ne Go­re, do­dje­lom kon­ce­si­ja na šu­me u Ga­zdin­skoj je­di­ni­ci Pi­šev­ska ri­je­ka – Ze­le­tin, odje­lje­nja 25 i 26, po­je­di­nim kon­ce­si­o­na­ri­ma omo­gu­ći­la da se iži­vlja­va­ju nad ne­du­žnim lo­kal­nim sta­nov­ni­štvom.
– To što mi pre­ži­vlja­va­mo po­sled­njih mje­se­ci te­ško je ri­je­či­ma opi­sa­ti. Op­sa­di­ra­li su nas oni ko­ji­ma ni­šta ni­je sve­to, pa ni ama­net pre­da­ka. Uni­šta­va­ju ne­što što za nas pred­sta­vlja pra­vu sve­ti­nju. Na sva zvo­na smo tra­ži­li da nad­le­žni svo­jim an­ga­žma­nom i dje­lo­va­njem spri­je­če uni­šta­va­nje na­šeg se­la i da­lju de­va­sta­ci­ju pri­rod­nih bla­go­de­ti Ze­le­ti­na. Is­ti­ca­li smo da ni­ko ne­ma pra­vo da sa­ti­re za­šti­će­ne re­sur­se i ra­se­lja­va lju­de iz Ulo­ti­ne. I umje­sto da nam lo­kal­na upra­va, ko­ja tre­ba da bu­de istin­ski ser­vis svih gra­đa­na, sta­ne u za­šti­tu, ona je pro­sto okre­nu­la gla­vu od ovog ve­li­kog pro­ble­ma – ka­za­li su mje­šta­ni.D.J.


Taj­ne rad­nje

Mje­šta­ni su is­ta­kli da ih naj­vi­še bo­li to što ih ni­ko ni­je oba­vi­je­stio da je, uz iz­grad­nju mi­ni-elek­tra­na, pla­ni­ra­na sje­ča šu­me u za­štit­nom po­ja­su iz­nad Ulo­ti­ne.
– Bi­lo je pri­rod­no da se or­ga­ni­zu­ju jav­ne ras­pra­ve po ovim pi­ta­nji­ma i da se o sve­mu ču­je glas mje­šta­na. Me­đu­tim, nas ni­ko ni­šta ni­je pi­tao kao da i ne po­sto­ji­mo, iako zna­ju da na­ša brat­stva ov­dje ži­ve vje­ko­vi­ma. To je sra­mo­ta, jer smo mi o sje­či šu­me sa­zna­li tek kad su se pro­šle go­di­ne po­ja­vi­li rad­ni­ci Upra­ve za šu­me iz An­dri­je­vi­ce, ko­ji su iz­vr­ši­li do­zna­ku u tim odje­lje­nji­ma i oba­vi­je­sti­li nas da je šu­ma pre­tvo­re­na u eko­nom­sku i da­ta kon­ce­si­o­na­ru na eks­plo­a­ta­ci­ju. Ni­ko nam ni­šta ni­je sa­op­štio ni po pi­ta­nju iz­grad­nje mi­ni-elek­tra­na na na­šim vo­do­i­zvo­ri­šti­ma, što je rav­no naj­ve­ćem skan­da­lu, jer mi ni­je­smo dr­žav­ni ne­pri­ja­te­lji da bi se od nas ne­što skri­va­lo – ogor­če­ni su mje­šta­ni Ulo­ti­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"