Празник Цвијети / -Милован Нововић
25/04/2021 u 20:41 h
М.Н.М.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Литургија у Цркви Св.апостола Петра и Павла поводом празника Цвијети

Ово је празник који обиљежава цвијеће и невиност, пјесму и радост, цветање природе и људских душа, славимо Христову побједу над смрћу, која је заправо и наша побједа, бесједио је ставрофор-протојереј Дарко Пејић
У Цркви Светих апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу јуче је, поводом великог хришћанског празника уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвијети, Свету архијерејску литургију служио ставрофор-протојереј Дарко Пејић. Већ другу годину заредом, због епидемиолошких мјера, Цвијети се не обиљажевају литијом, односно шетњом градским улицама.
– Ово је празник који обиљежава цвијеће и невиност, пјесму и радост, цветање природе и људских душа. Ту је радост донио господ Исус Христос овоме свијету. Радост духовног обновљења и препорођења, душа и тијела, обновљења људске природе и заједништва. Славимо Христову побједу над смрћу, која је заправо и наша побједа – бесједио је протојереј Пејић и истакао да није пут хришћанина да се све промијени без муке и одрицања.
– Једни траже Господа да би се спасили, други да се наједу, а трећи да убију и прогнају. Савјест је потамњела, не види се Господ ни око себе, ни у себи. Зато је Господ дао ове дане славе, васкрсао Лазара, васкрсао и ушао у Јерусалим. Господ је све поднио и прошао пут голготе. Ово су били дани славе, да се и који су залутали опомену и врате на пут Божји, да их он охрабри и упути – истакао је протојереј Пејић наглашавајући да свештеници увијек позивају народ да дође у цркву јер „када год нијесмо у близини Божјој хладно је срце човјеково и не препознаје Бога”.
М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:27