Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2015-04-29 STEČAJNA UPRAVA SOLANE RASPISALA 12. OGLAS ZA PRODAJU Imovina za169 miliona
Ste­čaj­na upra­va ul­cinj­ske So­la­ne ras­pi­sa­la je 12. oglas za pro­da­ju cje­lo­kup­ne imo­vi­ne tog pred­u­ze­ća po po­čet­noj ci­je­ni od 169 mi­li­o­na eura, što je za de­set mi­li­o­na ma­nje od po­čet­ne ci­je­ne na pret­hod­nom ogla­su. Oglas je ras­pi­san jer ste­čaj­na upra­va, na či­jem če­lu je Og­njen Jo­vo­vić, ni­je uspje­la da se do­go­vo­ri o za­ku­pu opre­me sa biv­šim di­rek­to­rom pred­u­ze­ća Lju­bom Ga­zi­vo­dom. Zbog to­ga je dru­gu go­di­nu za­re­dom pro­pa­la ber­ba so­li.
Vla­snik So­la­ne je Euro­fond, ko­jim upra­vlja­ju li­ca bli­ska bi­zni­sme­nu Ve­se­li­nu Ba­ro­vi­ću. Oni od 2012. go­di­ne po­ku­ša­va­ju da pro­da­ju 15 mi­li­o­na kva­dra­ta u za­le­đu Ve­li­ke pla­že, ko­ji ni­je­su nji­ho­vo vla­sni­štvo, već nad tim ze­mlji­štem ima­ju pra­vo ko­ri­šće­nja. Zbog to­ga su tu­ži­li dr­ža­vu i tra­že da im se pra­vo ko­ri­šće­nja pre­tvo­ri u pra­vo svo­ji­ne ili da im dr­ža­va is­pla­ti 200 mi­li­o­na.
Pr­o­gra­mi­ra­ni ste­čaj u So­la­ni uve­den je 2006. go­di­ne, a kla­sič­ni pet go­di­na ka­sni­je. Jo­vo­vić je i sam re­kao u Skup­šti­ni da za imo­vi­nu So­la­ne ni­ko ne­će po­nu­di­ti 200 mi­li­o­na, ko­li­ko je iz­no­si­la ci­je­na na jed­nom od pret­hod­nih ogla­sa. Po­čet­na ci­je­na na pr­vom ogla­su iz­no­si­la je 257,8 mi­li­o­na eura.
U So­la­ni ne­ma stru­je od fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne. Skup­šti­na je la­ni usvo­ji­la za­ključ­ke ko­ji­ma je pred­vi­đe­no da Elek­tro­pri­vre­da uklju­či na mre­žu ul­cinj­sko pred­u­ze­će, a da im se dug pla­ti na­kon pro­da­je. Me­đu­tim, EPCG ni­je pri­sta­la na to jer su vi­še pu­ta re­pro­gra­mi­ra­li dug ul­cinj­ske kom­pa­ni­je od 22 hi­lja­de eura. Rad­ni­ci So­la­ne su po­sla­ti ku­ći kra­jem apri­la, od ka­da su uče­sta­le kra­đe opre­me.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"