Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-12-31 IZREČENA PRESUDA ŽELJKU BOJIĆU ZBOG SMRTI MIROSLAVA ŠOŠKIĆA Policajcu smanjena kazna
Okri­vlje­ni po­li­ca­jac–in­spek­tor iz Be­ra­na Želj­ko Bo­jić (40), op­tu­žen za na­no­še­nje te­ških tje­le­snih po­vre­da su­gra­đa­ni­nu Mi­ro­sla­vu Šo­ški­ću (22), od ko­jih je ka­sni­je na­stu­pi­la smrt, osu­đen je na se­dam mje­se­ci za­tvo­ra. Pre­su­du je do­ni­je­lo vi­je­će bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da, ko­jim je pred­sje­da­vao su­di­ja Jo­kan Va­ra­gić. Pr­vom pre­su­dom Bo­jić je bio osu­đen na 18 mje­se­ci, ko­ju je Ape­la­ci­o­ni sud uki­nuo i pred­met vra­tio na po­nov­no od­lu­či­va­nje.
To­kom iz­ri­ca­nja pre­su­de ju­če su se u sud­ni­ci bi­le us­ta­la­sa­le stra­sti. Okri­vlje­ni Bo­jić, ali i je­dan od čla­no­va po­ro­di­ce ošte­će­nog re­a­go­va­li su na­kon obra­zlo­že­nja pre­su­de.
Pr­vo se Bo­jić gla­sno obra­tio su­di­ji Va­ra­gi­ću i za­mje­ni­ci vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca Na­di Bu­ga­rin, re­kav­ši da tre­ba da ih je sra­mo­ta šta su ura­di­li.
– Tre­ba da vas je sra­mo­ta. Ta­ko ka­ko ste ovo ura­di­li ne­ka vam bog po­mog­ne. I vi do­bro zna­te da sam pot­pu­no ne­vin i da nije­sam po­či­nio ovo što mi sta­vlja­te na te­ret. To ću si­gur­no do­ka­za­ti – ka­zao je Bo­jić po­vi­še­nim gla­som, na­kon če­ga se de­mon­stra­tiv­no uda­ljio iz sud­ni­ce.
Isto­vre­me­no je­dan od čla­no­va po­ro­di­ce Šo­škić obra­tio se u sud­ni­ci jed­nom od pra­ti­la­ca Bo­ji­ća, nje­go­vom su­gra­đa­ni­nu, da se ne smje­ška i da će mu pla­ti­ti za sve kad se vra­te u svoj grad. Na­kon iz­re­če­nih ri­je­či slu­žbe­ni­ci po­li­ci­je su ga uda­lji­li iz sud­ni­ce.
Obra­zla­žu­ći pre­su­du su­di­ja Va­ra­gić je is­ta­kao da ni­je pri­hva­će­na te­za op­tu­žni­ce da se ra­di o ubi­stvu, već da je u pi­ta­nju na­no­še­nje te­ških tje­le­snih po­vre­da.
– Na­la­zom Sud­sko-me­di­cin­skog od­bo­ra fa­kul­te­ta iz No­vog Sa­da utvr­đe­no je da je kod Šo­ški­ća smrt na­stu­pi­la uto­plje­njem ili udar­cem u ne­ku tvr­do tu­pu si­lu u ri­je­ci Lim.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"