Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kæerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ZAKUPAC MAMULE SAMIH SAVIRIS TVRDI DA ĆE OSTRVO LASTAVICA ŽIVJETI OD POSJETILACA
Uložiće preko 15 miliona
Uložiće preko 15 miliona
<br />
In­ve­sti­ci­je u re­kon­struk­ci­ju ostr­va La­sta­vi­ca i tvr­đa­ve Ma­mu­la i pre­tva­ra­nje u ho­tel vje­ro­vat­no će pre­ma­ši­ti pla­ni­ra­nih 15 mi­li­o­na eura, sa­op­štio je pred­sjed­nik bor­da švaj­car­skog Ora­sko­ma Sa­mih Sa­vi­ris. On je na­veo da je to­li­ko za­lju­bljen u ostr­vo da je, ka­ko bi ubi­je­dio se­be da to ni­je pre­vi­še, od­lu­čio da bu­džet bu­de to­li­ki, a svi osta­li su za­tim pri­pre­mi­li bu­džet pro­jek­ta u skla­du s tim.
– Me­đu­tim, sa­da ka­da već po­či­nje­mo da ra­di­mo, pri­lič­no sam si­gu­ran da će ko­šta­ti ma­lo vi­še od to­ga – re­kao je Sa­vi­ris Ra­di­ju „Ja­dran”.
Ka­zao je da de­fi­ni­tiv­no ima­ju pro­ble­ma, jer je ve­o­ma sta­ra struk­tu­ra.
– U vri­je­me ka­da je iz­gra­đe­na, ni­je bi­la pred­vi­đe­na elek­trič­na in­sta­la­ci­ja, hla­đe­nje i ade­kvat­na ku­hi­nja, ta­ko da je naj­ve­ći iza­zov pre­va­zi­ći sve te pro­ble­me, a za­dr­ža­ti auten­tič­nost objek­ta. Ne že­li­mo da ovaj obje­kat iz­gle­da kao ne­ki mo­de­ran ho­tel, ne že­li­mo da iz­gle­da dru­ga­či­je ne­go što je sa­da. Vje­ru­jem da je tvr­đa­va div­na ova­kva ka­kva je, ta­ko da je za­da­tak ar­hi­tek­te, u ovom slu­ča­ju, da ne bu­de to­li­ko ar­hi­tek­ta ko­li­ko kon­zer­va­tor – is­ta­kao je Sa­vi­ris.
Ka­zao je da će ostrvo bi­ti do­stup­no jav­no­sti, te da oče­ku­je od lo­kal­nog sta­nov­ni­štva da po­sje­ću­je Ma­mu­lu i zi­mi ka­da je li­je­po vri­je­me.
– Ovo ni­je mje­sto ko­je će­mo da za­tvo­ri­mo za tih 50-60 lju­di ko­ji će bi­ti smje­šte­ni u so­ba­ma ho­te­la. Za­mi­sli­te si­tu­a­ci­ju ka­da je po­pu­nje­nost ka­pa­ci­te­ta 70 od­sto, što je prak­tič­no 25 lju­di. Sa­mi na ostr­vu i oni bi se osje­ća­li pot­pu­no iz­gu­blje­no i sto­ga na­m je u stva­ri po­treb­no da po­sje­ti­o­ci do­la­ze – ka­zao je Sa­vi­ris i do­dao da će ostvro ži­vje­ti od po­sje­ti­la­ca.
– Tih 30-ak so­ba ne­će po­kri­ti ni pla­te za­po­sle­nih na ostr­vu, ta­ko da mi oče­ku­je­mo mno­go po­sje­ti­la­ca, a pri­je sve­ga lo­kal­nih ži­te­lja, jer oni ži­ve ov­dje. Oče­ku­je­mo da će do­la­zi­ti na ostr­vo pre­ko ci­je­le go­di­ne, čak i zi­mi – re­kao je Sa­vi­ris.
Ora­skom je za­ku­pio ostr­vo La­sta­vi­ca sa tvr­đa­vom Ma­mu­la na 49 go­di­na. Pla­nom re­sta­u­ra­ci­je i kon­zer­va­ci­jom do­bi­će se bu­tik ho­tel vi­so­ke kla­se sa 33 so­be, me­mo­ri­jal­ni mu­zej, če­ti­ri ugo­sti­telj­ska objek­ta, pro­dav­ni­ca, tri ba­ze­na i klub za vo­de­ne spor­to­ve na ne­mo­tor­ni po­gon s neo­p­hod­nom in­fra­struk­tu­rom. Pro­jek­to­va­na vri­jed­nost in­ve­sti­ci­je je 15 mi­li­o­na eura.
D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"