Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija „FORBSOVA” LISTA ZEMALJA NAJBOLJIH ZA POSLOVANJE
Crna Gora nazadovala za 18 mjesta
Crna Gora nazadovala za 18 mjesta
Na no­voj li­sti ze­ma­lja naj­bo­ljih za po­slo­va­nje ma­ga­zi­na „Forbs”, Cr­na Go­ra se na­šla na 68. mje­stu, što je za čak 18 mje­sta go­ri re­zul­tat ne­go pro­šle go­di­ne. Is­tra­ži­va­njem su ukup­no ob­u­hva­će­ne 153 dr­ža­ve u svi­je­tu, ko­je su ran­gi­ra­ne na osno­vu 11 kri­te­ri­ju­ma, me­đu ko­ji­ma su pra­vo na imo­vi­nu, ino­va­ci­je, po­re­zi, teh­no­lo­gi­ja, ko­rup­ci­ja, slo­bo­da (lič­na, fi­nan­sij­ska, tr­ži­šna, za­šti­ta i bez­bjed­nost in­ve­sti­to­ra).
Ka­da je u pi­ta­nju mo­ne­tar­na slo­bo­da, Cr­na Go­ra se na­la­zi na 46. mje­stu u svi­je­tu. Od­lič­ne re­zul­ta­te bi­lje­ži­mo i ka­da su u pi­ta­nju za­šti­ta i bez­bjed­nost in­ve­sti­to­ra (49) i tr­ži­šna slo­bo­do­da (51 mje­sto). Me­đu­tim, ka­ko pre­no­si por­tal Stan­dard, naj­go­re je oci­je­nje­no pra­vo na imo­vi­nu u na­šoj dr­ža­vi. Pre­ma ovom kri­te­ri­ju­mu, Cr­na Go­ra se na­šla tek na 104. mje­stu u svi­je­tu. Ni ino­va­ci­je nam ni­je­su ja­ča stra­na, jer nas je po osno­vu ovog kri­te­ri­ju­ma „Forbs” po­zi­ci­o­ni­rao na 90. mje­sto. Ovaj re­no­mi­ra­ni bi­znis ma­ga­zin oci­je­nio je i da po­re­sko op­te­re­će­nje u Cr­noj Go­ri pred­sta­vlja pro­blem, zbog če­ga smo se na­šli na 63. mje­stu, pre­ma tom kri­te­ri­ju­mu.
Pre­ma ocje­ni „Forb­sa”, u 2018. go­di­ni, naj­bo­lja dr­ža­va za bi­znis je ubje­dlji­vo Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja, ko­ja je sa tro­na ski­nu­la Šved­sku. Na dru­gom mje­stu je No­vi Ze­land, tre­ća je Ho­lan­di­ja, a če­tvr­to mje­sto pri­pa­lo je Šved­skoj. U pr­vih de­set dr­ža­va naj­bo­ljih za po­slo­va­nje na­šle su se i Ka­na­da, Hong Kong, Dan­ska, Ir­ska, Sin­ga­pur i Švaj­car­ska.
Na za­če­lju li­ste je Čad, a u po­sled­nih de­set dr­ža­va li­ste, na­la­ze se i Gam­bi­ja, Ha­i­ti, Av­ga­ni­stan, Li­bi­ja, Je­men, Gvi­ne­ja, Bu­run­di, Zim­bab­ve i Ve­ne­cu­e­la.
Ka­da je u pi­ta­nju re­gi­on, is­pred Cr­ne Go­re su Slo­ve­ni­ja (32), Hr­vat­ska (51) i Ma­ke­do­ni­ja (63), ko­je su ta­ko­đe za­bi­lje­ži­le pad u od­no­su na pret­hod­ne go­di­ne.
Iza Cr­ne Go­re su Sr­bi­ja, ko­ja je za­dr­ža­la 69. mje­sto, za­tim Al­ba­ni­ja (71), te Bo­sna i Her­ce­go­vi­na ko­ja se na­šla na 97. mje­stu.
Od naj­ja­čih svjet­skih eko­no­mi­ja naj­bo­lje su ran­gi­ra­ne Sje­di­nje­ne Ame­rič­ke Dr­ža­ve, ko­je su za­u­ze­le 12. mje­sto. Ru­si­ja se na­šla na 58. mje­stu no­ve „Forb­so­ve” li­ste dr­ža­va naj­bo­ljih za po­slo­va­nje u 2017. go­di­ni, a Ki­na na 66. mje­stu.
D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"