Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MILO ĐUKANOVIĆ U RADNOJ POSJETI ROŽAJAMA OBEĆAO VEĆU POMOĆ VLADE Nezaposlenost najveći problem
RO­ŽA­JE - Vi­šeč­la­na de­le­ga­ci­ja Vla­de na če­lu sa pre­mi­je­rom Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem, bo­ra­vi­la je u pe­tak u rad­noj po­sje­ti Ro­ža­ja­ma. Đu­ka­no­vić je odr­žao sa­sta­nak sa pred­stav­ni­ci­ma lo­kal­ne upra­ve na ko­jem je bi­lo ri­je­či o pro­ble­mi­ma sa ko­ji­ma se su­o­ča­va op­šti­na Ro­ža­je te una­pre­đe­nju sa­rad­nje lo­kal­ne vla­sti sa Vla­dom. Pred­sjed­nik op­šti­ne Ejup Nur­ko­vić ka­zao je da su pre­mi­je­ru pre­do­či­li ci­lje­ve, od­no­sno ka­pi­tal­ne pro­jek­te ko­ji su pla­ni­ra­li u na­red­nom pe­ri­o­du.
-Ob­ra­do­va­ni smo na­mje­rom Vla­de da vi­še po­mog­ne op­šti­ne na sje­ve­ru kao i Ro­ža­je. Slo­ži­li smo se da sve bu­du­će pro­jek­te od­re­đu­je­mo do­ma­ćin­ski te da će oni do­bi­ti po­dr­šku Vla­de, što će uslo­vi­ti br­ži raz­voj ove sre­di­ne. Slo­ži­li smo se i da sve po­sto­je­će po­go­ne bez na­dok­na­de po­nu­di­mo stra­te­škim part­ne­ri­ma ko­je će po­ku­ša­ti da obez­bi­je­di Vla­da i op­šti­na kroz kon­tak­te sa di­ja­spo­rom ka­ko bi otvo­ri­li što vi­še rad­nih mje­sta – re­kao je Nur­ko­vić.
Đu­ka­no­vić je oci­je­nio da je sa­rad­nja iz­me­đu Op­šti­ne Ro­ža­je i Vla­de pri­mje­re­na i da je kroz tu sa­rad­nju od­ra­đe­no, ka­ko je re­kao, do­sta po­sla kao što je kon­so­li­da­ci­ja jav­nih fi­nan­si­ja.
- Kon­so­li­da­ci­jom jav­nih fi­nan­si­ja ri­je­ši­li smo pro­blem op­šti­ne i nje­nih jav­nih pred­u­ze­ća po osno­vu po­re­za i do­pri­no­sa, te pro­blem du­go­va kroz za­du­ži­va­nje pu­tem ban­kar­skog kre­di­ta. Ti­me smo stvo­ri­li uslo­ve da ova op­šti­na re­dov­no funk­ci­o­ni­še. Raz­go­va­ra­li smo o ure­đe­nju in­fra­struk­tu­re i stva­ra­nje uslo­va za bo­lji ži­vot gra­đa­na, a pri­je sve­ga rje­ša­va­nje pi­ta­nja ne­za­po­sle­no­sti.
Pri­o­ri­tet u ovoj sre­di­ni je pi­ta­nje vo­do­snab­di­je­va­nja i zbri­nja­va­nja ot­pad­nih vo­da i to će bi­ti naš za­jed­nič­ki za­da­tak. Raz­go­va­ra­li smo i o po­tre­bi iz­grad­nje osnov­ne ško­le i vr­ti­ća – ka­zao je Đu­ka­no­vić, is­ti­ču­ći da su pa­žnju po­sve­ti­li i stva­ra­nju pret­po­stav­ki za raz­voj bi­zni­sa, te raz­voj­nim pro­jek­ti­ma u obla­sti tu­ri­zma, po­ljo­pri­vre­de, in­du­stri­je i ener­ge­ti­ke.
-Vla­da će kao i do­sad bi­ti ap­so­lut­na po­dr­ška Ro­ža­ja­ma u ostva­ri­va­nja zdra­vih raz­voj­nih pro­je­ka­ta – re­kao je Đu­ka­no­vić, is­ti­ču­ći da u ro­žaj­skoj op­šti­ni ima vi­ška za­po­sle­nih te da je po­treb­na ra­ci­o­na­li­za­ci­ja u toj obla­sti.
Sa Đu­ka­no­vi­ćem u po­sje­ti Ro­ža­ja­ma bi­li su pot­pred­sjen­di­ci Vla­de Ra­fet Hu­so­vić i Pe­tar Iva­no­vić, mi­ni­star tu­ri­zma i odr­ži­vog raz­vo­ja Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić, mi­ni­star eko­no­mi­ja Vla­di­mir Ka­va­rić, di­rek­tor IRF-a Zo­ran Vuk­če­vić, te Ni­ko­la Vuk­če­vić, Raj­ko Ko­va­če­vić i Mi­o­drag Bo­bo Ra­du­no­vić.
V.Ra.


Pu­šten u rad grad­ski vo­do­vod

Pre­mi­jer je sa sa­rad­ni­ci­ma ob­i­šao „Pa­nel” ne­ka­da­šnji po­gon Gor­njeg Ibra, ko­ji je za­ku­pi­la tur­ska fir­ma San­dža­kli Imo­bi­li­ja ko­ja je upo­sli­la 30 rad­ni­ka i ko­ja u po­ne­dje­ljak za­po­či­nje prob­nu pro­iz­vod­nju. Đu­ka­no­vić je pre­sje­kao vrp­cu i ti­me ozva­ni­čio rad Dnev­nog cen­tra za dje­cu i omla­di­nu sa smet­nja­ma u raz­vo­ju.
Na kra­ju po­sje­te Pe­tar Iva­no­vić je pu­stio u rad grad­ski vo­do­vod, in­ve­sti­ci­ju vri­jed­no pre­ko tri mi­li­o­na eura, ko­ju su za­jed­no fi­nan­si­ra­li, op­šti­na i tur­ska raz­voj­na or­ga­ni­za­ci­ja „Ti­ka”. Iva­no­vić je ka­zao da je ri­ječ o naj­va­žni­jem in­fra­struk­tur­nom pro­jek­tu ko­jim je za du­ži pe­ri­od ri­je­še­no kva­li­tet­no vo­do­snab­di­je­va­nje gra­đa­na Ro­ža­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"