Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DEMOGRAFSKA SLIKA SVE LOŠIJA, A VLAST NIŠTA NE PREDUZIMA
Više izdvajaju za pse nego za novorođenčad
U pljevaljskom porodilištu svake godine sve manje beba Više izdvajaju za pse nego za novorođenčad Poražavajuće djeluje činjenica da je u budžetu opštine Pljevlja za azil za pse predviđeno višestruko više sredstava nego za djecu, kaže Miroslav Anđelić
U plje­valj­skoj op­šti­ni sve ma­nje je no­vo­ro­đen­ča­di, a sve vi­še sta­rih li­ca ali lo­kal­na vlast ni­šta ne či­ni da bi se si­tu­a­ci­ja po­pra­vi­la. Pre­ma mi­šlje­nju pred­stav­ni­ka opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja si­tu­a­ci­ja ni­je bi­la ni­ka­da go­ra, a lo­kal­na vlast je pre­pu­sti­la sve sti­hi­ji i ne­re­al­nim oče­ki­va­nji­ma. Pri­tom dr­žav­na vlast sve či­ni da i da­lje iz plje­valj­ske op­šti­ne iz­vu­če što vi­še ko­ri­sti, ne osvr­ću­ći se na to šta će sju­tra bi­ti. Po­da­ci ko­je je ob­ja­vio Za­vod za sta­ti­sti­ku Cr­ne Go­re go­vo­re da su pro­šle go­di­ne u Plje­vlji­ma ro­đe­ne sve­ga 164 be­be, te da je umr­lo 409 li­ca. U istom pe­ri­o­du do­se­lje­no je 89, a od­se­ljen 231 sta­nov­nik. Ne­po­vo­ljan trend na­sta­vljen je i u pr­voj po­lo­vi­ni ove go­di­ne. Ina­če, pre­ma po­pi­su iz 2011. go­di­ne pro­sječ­na sta­rost sta­nov­ni­štva u gra­du na Bre­zni­ci iz­no­si­la je sko­ro 42 go­di­ne što tre­nut­nu si­tu­a­ci­ju či­ni još go­rom. Po svim ovim po­da­ci­ma mo­že se re­ći da, u de­mo­graf­skom smi­slu, si­tu­ci­ja u Plje­vlji­ma ni­ka­da u isto­ri­ji ni­je bi­la lo­ši­ja ne­go da­nas i da je u pi­ta­nje do­ve­den bi­o­lo­ški op­sta­nak gra­da.
-Vi­še je ne­go za­bri­nja­va­ju­će da ne po­sto­je sko­ro ni­ka­ve ak­tiv­no­sti na ubla­ža­va­nju, ni­ti su pred­u­ze­te bi­lo ka­ve mje­re za re­ša­va­nje ovog pro­ble­ma od ko­ga za­vi­si op­sta­nak gra­da. Sve je pre­pu­šte­no sti­hi­ji i ne­re­al­nom oče­ki­va­nju da će se si­tu­a­ci­ja sa­ma od se­be pro­mi­je­ni­ti - ka­že od­bor­nik Po­kre­ta za Plje­vlja Mi­ro­slav An­đe­lić uz ob­ja­šnje­nje da je to re­zul­tat vo­đe­nja po­li­ti­ke na lo­kal­nom, ali i na dr­žav­nom ni­vou.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma stra­šni su po­stup­ci lo­kal­ne i dr­žav­ne vla­sti, ko­ji vo­de do ne­sta­ja­nja ne­kad naj­bo­ga­ti­jeg gra­da u Cr­noj Go­ri.
-Po­ra­ža­va­ju­će dje­lu­je či­nje­ni­ca da je u bu­dže­tu op­šti­ne Plje­vlja za azil za pse pred­vi­đe­no vi­še­stru­ko vi­še sred­sta­va ne­go za no­vo­ro­đen­čad i dje­cu. Ta­ko­đe, ovo sta­nje je u naj­ve­ćoj mje­ri re­zul­tat ma­će­hin­skog od­no­sa dr­ža­ve i ak­tu­el­ne vlast pred­vo­đe­ne De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta i Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem pre­ma Plje­vlji­ma. Plje­vlja su zbog na­ka­rad­ne raz­voj­ne po­li­ti­ke i iz­vla­če­nja bo­gat­sta­va iz na­še op­šti­ne, pri če­mu je gra­du osta­ja­la na­ru­še­na i za­ga­đe­na ži­vot­na sre­di­na, do­šla u si­tu­a­ci­ju da se bo­re za spre­ča­va­nje od iz­u­mi­ra­nja - ka­že An­đe­lić i pod­vla­či da se u ta­kom vo­đe­nju po­li­ti­ke dru­ga­či­ji re­zul­ta­ti ni­je­su mo­gli ni oče­ki­va­ti.
An­đe­lić is­ti­če da ako ne­ko že­li da si­tu­a­ci­ja bu­de bo­lja, on­da Vla­da Cr­ne Go­re i lo­kal­na upra­va mo­ra­ju vo­di­ti pot­pu­no dru­ga­či­ju po­li­ti­ku.
-Ako se že­li rav­no­mje­ran re­gi­o­nal­ni raz­voj po­treb­no je, pre­ći sa uza­lud­nih i la­žnih de­ce­nij­skih obe­ća­nja na dje­la, od­no­sno na zna­čaj­no ve­će ula­ga­nje u sje­ver­ni dio Cr­ne Go­re a po­go­to­vo u Plje­vlja u od­no­su na po­vla­šće­ni sre­di­šnji i pri­mor­ski re­gi­on - ka­zao je An­đe­lić.
Ka­da su u pi­ta­nju sa­da­šnje mje­re lo­kal­ne upra­ve one se svo­de na da­va­nje 63 eura za sva­ko no­vo­ro­đen­če sa te­ri­to­ri­je op­šti­ne. Za no­vo­ro­đen­čad sa se­la da­je se 400 eura, ali ako je do­ma­ćin­stvo re­gi­stro­va­no kao se­o­sko. Di­rekt­na dr­žav­na po­moć za no­vo­ro­đen­čad iz­no­si 100 eura.B. Je.Za se­dam mje­se­ci ro­đe­no 119 be­ba

-U plje­valj­skom po­ro­di­li­štu u ovoj go­di­ni ro­đe­no je 119 no­vo­ro­đen­ča­di. U plje­valj­skoj bol­ni­ci su nam re­kli da se po­sled­njih go­di­na broj no­vo­ro­đen­ča­di bla­go sma­nju­je i da ne tre­ba is­klju­či­ti da će ove go­di­ne bi­ti ma­nje no­vo­ro­đen­ča­di ne­go pro­šle go­di­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"