Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PRAZNIK SVETOG PROKOPIJA OBILJEŽEN U MANASTIRU VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE U BLIŠKOVI
Sabralo se i staro i mlado
Vladika Joanikije sa učesnicima sabora Sabralo se i staro i mlado Kumovi manastira u Bliškovi bili su Ranko i Dragana Mirotić iz Podgorice, roditelji proslavljenog košarkaša Nikole, koji sa uspjehom igra u NBA ligi
BI­JE­LO PO­LjE - Pri­god­nim du­hov­nim i kul­tur­nim sa­dr­ža­ji­ma obi­lje­žen je Dan ma­na­sti­ra po­sve­će­nog Va­ve­de­nju pre­sve­te Bo­go­ro­di­ce u bje­lo­polj­skom Bli­ško­vu. Ma­na­stir ko­ji je sa­gra­đen u XII vi­je­ku ob­no­vljen je pri­je ne­što vi­še od jed­ne de­ce­ni­je. Po­sled­nji igu­man man­sti­ra bio je Ge­or­gi­je Va­ra­ga da bi ga pri­je de­se­tak go­di­na na­sli­je­dio igu­man Vla­di­sav iz sve­te ze­mlje Vi­tle­jem.
Na­rod­nom sa­bo­ra­va­nju pri­su­sto­va­lo je pre­ko 500 oso­ba. Pra­znik Sv. Pro­ko­pi­ja u bli­škov­skoj sve­ti­nji pro­te­kao je u at­mos­fe­ri ko­ja do­li­ku­je ova­kvim sve­ča­no­sti­ma, a ku­mo­vi su bi­li Ran­ko i Dra­ga­na Mi­ro­tić iz Pod­go­ri­ce, ro­di­te­lji pro­sla­vlje­nog ko­šar­ka­ša Ni­ko­le, ko­ji sa uspje­hom igra u NBA li­gi.
-Ove go­di­ne sa­bra­lo se pre­ko 500 oso­ba, i ako bog da i idu­će go­di­ne će­mo ovaj dan pro­slvi­ti u još ve­ćem bro­ju jer su u pla­nu ra­do­vi na da­ljem oži­vlja­va­nju ove sve­ti­nje. Na­ša je oba­ve­za da se mo­li­mo za vlast, kra­je­ve, se­la a ti­me i za ob­no­vlje­nje na­ro­da u ovom dje­lu Cr­ne Go­re-ka­zao je igu­man Vla­di­sav.
Po­zna­stvo sa igu­ma­nom Vla­di­sa­vom ko­je tra­je ne­što vi­še od osam go­di­na, mo­ti­vi­sa­lo je po­ro­di­cu Mi­ro­tić da pro­šle go­di­ne do­đe na man­astir­sku sla­vu.
-Bi­lo je to ne­po­no­vlji­vo is­ku­stvo, li­jep am­bi­jent u ko­jem je smje­šte­na bli­škov­ska sve­ti­nja. Ve­li­ki broj do­brih lju­di ko­ji su po­ka­zi­va­li is­kre­nu lju­bav, ka­ko pre­ma sve­ti­nji ta­ko i pre­ma na­ma mo­ti­vi­sa­li su nas da do­đe­mo i ove go­di­ne i da bu­de­mo da­ma­ći­ni sla­ve i ujed­no ku­mu­je­mo ovoj pr­li­je­poj sve­ti­nji - ka­zao je Ran­ko Mi­ro­tić.
Nje­go­va su­pru­ga Dra­ga­na ka­že da je nji­ho­va od­lu­ka na­i­šla na od­li­čan pri­jem kod mje­šta­na ko­ji su to po­ka­za­li broj­nim pri­su­stvom i po­što­va­nju pre­ma po­ro­di­ci Mi­ro­tić.
Mje­šta­nin Mar­ko Klja­je­vić iz­ra­zio je za­do­volj­stvo zbog pri­ja­telj­skog či­na po­ro­di­ce Mi­ro­tić ko­ji su na­šli mo­tiv da do­đu iz Pod­go­ri­ce i bu­du ku­mo­vi bli­škov­skoj sve­ti­nji. Klja­je­vić ka­že da su Mi­ro­ti­ći po­red no­vog kum­stva ste­kli i mno­go no­vih pri­ja­te­lja, či­ja vra­ta će za njih uvi­jek bi­ti otvo­re­na.
Man­stir u Bli­ško­vu po­sje­tio je i nje­go­vo pre­o­sve­šten­stvo epi­skop Bu­di­mljan­sko-nik­šić­ki go­spo­din Jo­a­ni­ki­je.
- Ovaj man­stir je osve­štan na pra­znik ve­li­ko­mu­če­ni­ka Pro­ko­pi­ja 21. ju­la 2012. go­di­ne. Od ta­da sva­ke go­di­ne se na ovaj dan ov­dje odr­ža­va ovaj ve­li­ki na­rod­ni sa­bor ko­ji po­tvr­đu­je sve­tost ob­no­vlje­nog ma­na­sti­ra i po­što­va­nje ko­je u na­šem na­ro­du ima sve­to­mu­če­nik Pro­ko­pi­je - ka­zao je vla­di­ka Jo­a­ni­ki­je ko­ji je po­tom po­sje­tio i ma­na­stir Zla­teš u To­ma­še­vu.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"