Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-09 DŽAVID ŠABOVIĆ ZA „DAN” ISTAKAO DA POBJEDA OPOZICIJE NA LOKALNIM IZBORIMA MOŽE DA OZNAČI POČETAK KRAJA REŽIMA
Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu
Džavid Šabović Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu Manjinski narodi moraju da počnu da brinu o sebi i svojim interesima, a ne o interesima male grupe na vlasti i DPS-a – kazao je Šabović
Bi­ra­či iz di­ja­spo­re ne­će na pred­sto­je­ćim iz­bo­ri­ma po­dr­ža­ti li­stu De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) jer im je do­sta pre­va­ra i la­žnih obe­ća­nja, oci­je­nio je ju­če po­sla­nik SDP-a Dža­vid Ša­bo­vić.
On je za „Dan” ka­zao da je DPS na pro­šlim iz­bo­ri­ma pre­va­rio gra­đa­ne iz di­ja­spo­re i da oni sa­da ne­ma­ju raz­lo­ga da po­dr­že tu stran­ku.
– Uosta­lom, te­ško mo­gu da svo­joj bra­ći, ro­đa­ci­ma i pri­ja­te­lji­ma ob­ja­sne za­što su mo­ra­li da odu i za­što su sre­ću po­tra­ži­li na dru­gim mje­sti­ma ako je to­li­ko do­bro u Pet­nji­ci i Cr­noj Go­ri i ako ta vlast DPS-a či­ni to­li­ko do­brog za na­rod i dr­ža­vu. I ko­nač­no, do­sta im je la­ži i pre­va­ra od stra­ne funk­ci­o­ne­ra i ak­ti­vi­sta DPS-a, ko­ji pred sva­ke iz­bo­re obe­ća­va­ju mno­go, a ne is­pu­nja­va­ju sko­ro ni­šta. Ne vje­ru­jem da će­mo na ovim iz­bo­ri­ma vi­dje­ti ne­ku ve­li­ku po­dr­šku bi­ra­ča iz ino­stran­stva DPS-u, kao što je to, na­ža­lost, bio slu­čaj na iz­bo­ri­ma 2016. go­di­ne – re­kao je Ša­bo­vić.
On je is­ta­kao da po­bje­da opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka u Moj­kov­cu i na Ce­ti­nju mo­že da ozna­či po­če­tak kra­ja re­ži­ma, uz na­po­me­nu da bi za ko­nač­nu smje­nu vla­sti bi­lo do­bro da opo­zi­ci­o­ne par­ti­je po­bi­je­de i u Pet­nji­ci i Tu­zi­ma.
– Da bi se to de­si­lo, ma­njin­ski na­ro­di mo­ra­ju da pre­sta­nu da po­dr­ža­va­ju DPS. Me­ni je žao što to mo­ram da ka­žem, jer sam i sam pri­pad­nik ma­njin­skog na­ro­da, ali dio par­ti­ja i po­li­ti­ča­ra iz ma­njin­skih na­ro­da obič­ni su sa­te­li­ti DPS-a. To mo­ra da bu­de pro­mi­je­nje­no i ma­njin­ski na­ro­di mo­ra­ju da poč­nu da bri­nu o se­bi i svo­jim in­te­re­si­ma, a ne o in­te­re­si­ma ma­le gru­pe na vla­sti i stran­ke ko­ju pred­vo­di Mi­lo Đu­ka­no­vić –na­gla­sio je Ša­bo­vić.
On je sma­tra da boj­kot par­la­men­ta tre­ba da bu­de na­sta­vljen i na­po­mi­nje da opo­zi­ci­ja mo­ra da sa­ra­đu­je.
– Sa­mo at­mos­fe­ra kon­struk­tiv­ne sa­rad­nje u opo­zi­ci­ji mo­že do­ve­sti do kon­kret­nih re­zul­ta­ta i po­bje­da na pred­sto­je­ćim iz­bo­ri­ma – is­ta­kao je Ša­bo­vić.
Pe­ri­od za na­ma obi­lje­ži­la su bur­na de­ša­va­nja u prav­nom i po­li­tič­kom ži­vo­tu Cr­ne Go­re. Vi­đe­ni su po­li­tič­ki pro­te­sti i iz­ra­že­ne ten­zi­je. Ta de­ša­va­nja su otvo­ri­la broj­na pi­ta­nja o po­li­tič­kim i prav­nim po­sle­di­ca­ma, a po­seb­no je uka­za­no da cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je ni­je­su sprem­ne da se s tim de­ša­va­nji­ma su­o­če na pra­vi na­čin. Pre­ma mno­gim ocje­na­ma, po­li­tič­ka kri­za u Cr­noj Go­ri je naj­du­blja od sti­ca­nja dr­žav­ne ne­za­vi­sno­sti.
Pred­stav­ni­ci naj­va­žni­jih an­ti­re­žim­skih struk­tu­ra pro­šle go­di­ne su jed­no­gla­sno do­ni­je­li od­lu­ku da ne pri­zna­ju re­zul­ta­te par­la­men­tar­nih iz­bo­ra jer su odr­ža­ni u ne­de­mo­krat­skom am­bi­jen­tu. To je obra­zlo­že­no tvrd­njom da dan dr­žav­nog uda­ra ne mo­že bi­ti dan slo­bod­nih iz­bo­ra.
M.V.


Neo­p­hod­na smje­na vla­sti

Po Ša­bo­vi­će­vom mi­šlje­nju, gra­đa­ni u sve če­ti­ri op­šti­ne u ko­ji­ma će se gla­sa­ti 26. no­vem­bra ja­sno vi­de da DPS nu­di iz­mi­šlje­ne iz­bor­ne pro­jek­te, ko­ji ne­ma­ju ve­ze sa stvar­no­šću.
– Ta­ko je i sa fa­bri­kom čo­ko­la­de i sta­di­o­nom na Ce­ti­nju, i sa broj­nim „uspje­šnim” pro­jek­ti­ma u Moj­kov­cu, ali i u Tu­zi­ma i Pet­nji­ci, što ja­sno uka­zu­je na neo­p­hod­nost smje­ne DPS-a – za­klju­čio je Ša­bo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"