Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-09 IZ IZBORNOG ŠTABA CETINJSKOG DF-A UKAZALI Đukanovićeve štetočine sve uništavaju
Iz­bor­ni štab De­mo­krat­skog fron­ta Ce­ti­nje pod­sje­tio je ju­če na isto­rij­ske či­nje­ni­ce i zna­čaj ne­ka­da naj­ra­zvi­je­ni­je op­šti­ne u Cr­noj Go­ri – Ri­je­ke Cr­no­je­vi­ća i upo­re­dio ih sa da­na­šnjim lo­šim sta­njem, za ko­je je, ka­ko su sa­op­šti­li, naj­vi­še za­slu­žna ova vlast. Pod­sje­ća­ju da je 1494. go­di­ne upra­vo u Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća osno­va­na pr­va štam­pa­ri­ja na Bal­ka­nu.
– Pr­va apo­te­ka u Cr­noj Go­ri bi­la je otvo­re­na u Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća, ko­ja je ima­la i po­štu, ra­di­o­ni­cu oruž­ja i dom zdra­vlja. Bi­la je vo­de­ća lu­ka i tr­go­vač­ki cen­tar, a da­nas, usled ne­do­ma­ćin­skog od­no­sa vla­sti, ne­ma ni­šta od to­ga. Ško­la u Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća ne­ka­da je bro­ja­la 500 đa­ka, dok da­nas bro­ji je­dva dva­de­se­tak. Fa­bri­ka „Ri­ba­r­stvo”, ko­ja je osno­va­na 1965.go­di­ne, bro­ja­la je 200 rad­ni­ka, dok da­nas ne ra­di. Ma­li broj sta­nov­ni­ka ko­ji je ostao da ži­vi u Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća ba­vi se tu­ri­zmom, tj. vo­žnjom tu­ri­sta po Ska­dar­skom je­ze­ru, ali im je i taj po­sao u pa­du od ka­ko je upra­va Na­ci­o­nal­nog par­ka od­lu­či­la da na­pla­ću­je ula­zak če­ti­ri eura po oso­bi – sa­op­šti­li su iz DF-a.
Ka­ko su do­da­li, na pod­ruč­je Ri­je­ke Cr­no­je­vi­ća ne­kad su sti­za­le broj­ne na­gra­de za vi­no i ra­ki­ju.
– Umje­sto da se taj trend po­spje­ši, po­ljo­pri­vre­da Ri­ječ­ke na­hi­je osta­la je bez ika­kvih im­pul­sa i jed­no­stav­no je de­va­sti­ra­na. Glav­ne pred­no­sti su pot­pu­no za­po­sta­vlje­ne. Od Ska­dar­skog je­ze­ra, od ko­ga bi mo­gla da ži­vi ci­je­la Cr­na Go­ra, da­nas ne mo­že da ži­vi ni jed­na va­ro­ši­ca kao što je Ri­je­ka Cr­no­je­vi­ća, dok kri­vo­lov cvje­ta.Če­sma ko­ju je kra­lji­ca Mi­le­na po­klo­ni­la Ri­je­ci Cr­no­je­vi­ća pri­li­kom re­sta­u­ra­ci­je ne­sta­la je u ne­po­zna­tom prav­cu. Vo­do­vod, na ko­ji su prak­tič­no ba­če­na dva mi­li­o­na eura, iz­ba­čen je iz upo­tre­be, a ko­ri­sti se vo­da iz obod­ske pe­ći­ne, ko­ja ni­je za upo­tre­bu – uka­zu­ju iz DF-a.
Po­ru­či­li su da će se za­la­ga­ti da se ob­no­vi Zi­mov­nik Sve­tog Pe­tra na Ka­ru­ču. Na­ja­vlju­ju da će ini­ci­ra­ti i po­se­ban plan za tu­ri­stič­ku va­lo­ri­za­ci­ju NP Ska­dar­sko je­ze­ro i da će sti­mu­li­sa­ti raz­voj po­ljo­pri­vre­de i tu­ri­zma.
– Svje­sni smo da nas če­ka ogro­man po­sao i da ni­je la­ko na­kon ovo­li­ko go­di­na uni­šta­va­nja od šte­to­či­na iz DPS-a sve­ga što je kra­si­lo Cr­nu Go­ru i po če­mu smo bi­li pre­po­zna­tlji­vi u re­gi­o­nu, Evro­pi pa i ši­re, bez mu­ko­trp­nog ra­da i istin­skog po­žr­tva­va­nja, po­vra­ti­ti ne­ka­da­šnji sta­ri sjaj. A to ni­je mo­gu­će bez slo­ge, bez po­mi­re­nja i bez ve­li­ke sna­ge. Za­to, sa­mo slo­žno i sa­mo ja­ko – po­ru­či­li su iz DF-a.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"