Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-02-06 CENTAR ZA SOCIJALNI RAD POTPISAO NOVI UGOVOR SA UNDP
Posao za 15 gerontodomaćica
Posao za 15 gerontodomaćica
BI­JE­LO PO­LjE – Od pr­vog da­na fe­bri­a­ra 15 ge­ron­to­do­ma­ći­ca, an­ga­žo­va­nih po­sred­stvom Cen­tra za so­ci­jal­ni rad, opet uče­stvu­je u pro­jek­tu ,,Po­moć u ku­ći za sta­re”’. Po­dr­ška ovom pro­jek­tu su Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja i UNDP, kroz pro­je­kat „Na­sta­vak re­for­me si­ste­ma so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te”.
Di­rek­tor Cen­tra za so­ci­jal­ni rad Ad­mir Mu­staj­ba­šić ka­že da su oba­vi­li sve for­mal­no­sti kad je u pi­ta­nju na­sta­vak ovog pro­jek­ta. Pot­pi­san je, ka­že, ugo­vor sa UNDP, ta­ko da se po­sao na­sta­vlja na zadovoljstvom, ka­ko ko­ri­sni­ka uslu­ga, ko­jih je 150, ta­ko i 15 an­ga­žo­va­nih ge­ron­to­do­ma­ći­ca.
– Pot­pi­sa­li smo ugo­vor za ovu go­di­nu, ta­ko da pro­je­kat ne­sme­ta­no i da­lje te­če. Od im­ple­men­ta­ci­je pro­jek­ta naj­vi­še ima­ju ko­ri­sti po­ro­di­ce ko­je ko­ri­ste uslu­ge ge­ron­to­do­ma­ći­ca, a on­da i te­že za­po­šlji­ve oso­be sa evi­den­ci­je bi­roa ra­da ko­je smo an­ga­žo­va­li u ovom pro­jek­tu i ko­je su po­ka­za­le vi­sok ste­pen pro­fe­si­i­o­nal­no­sti i zna­nja. Ina­če, an­ga­žo­va­ne ge­ron­to­do­ma­ći­ce su za svoj po­sao pret­hod­no do­bi­le neo­p­hod­ne ser­ti­fi­ka­te – is­ti­če Mu­staj­ba­šić.
Glav­ni cilj pro­jek­ta je pru­ža­nje po­mo­ći sta­rim li­ci­ma u ci­lju po­bolj­ša­nja kva­li­te­ta nji­ho­vog ži­vo­ta i sma­nje­nja so­ci­jal­ne is­klju­če­no­sti. Ovim pro­jek­tom, na­gla­ša­va Mu­staj­ba­šić, do­la­zi do iz­ra­ža­ja me­đu­ge­ne­ra­cij­ska sa­rad­nja i so­li­dar­nost.
Ko­or­di­na­tor pro­jek­ta de­fek­to­log Va­nja Ma­ško­vić ka­že da je za­do­volj­stvo bi­ti dio ti­ma ko­ji ra­di vi­še ne­go zna­čaj­ne po­slo­ve ka­da je u pi­ta­nju po­moć ugro­že­ni­ma.
– Ko­ri­sni­ci pro­jek­ta su uglav­nom sta­ri­je že­ne, od­no­sno li­ca ko­ja se na­la­ze u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be i ko­ri­sni­ce ne­kog od vi­do­va po­mo­ći, kao i sa­mo­hra­ne sta­ri­ce, te­ško obo­lje­li brač­ni dru­go­vi itd. U pi­ta­nju je 150 do­ma­ćin­sta­va ko­je obi­la­ze na­še ge­ron­to do­ma­ći­ce, ko­je ne­ma­ju ni­ma­lo lak za­da­tak, s ob­zi­rom da vo­de po­je­di­nač­no ra­ču­na o de­set ko­ri­sni­ka – ka­že Ma­ško­vi­će­va i do­da­je da je sva­ko­dne­van rad ge­ron­to­do­ma­ći­ca do­stu­pan od­go­vor­ni­ma u Cen­tru za so­ci­jal­ni rad.
Ge­ron­to­do­ma­ći­ca Ma­ri­na Rov­ča­nin ka­že da je za­do­volj­stvo pru­ža­ti po­moć ono­me ko­me je ona po­treb­na.
– Bri­nem o de­set sta­rih li­ca, me­đu ko­ji­ma ima i sa­mo­hra­nih ali i brač­nih dru­go­va ko­ji ži­ve na pod­ruč­ju gra­da ili u pri­grad­skim na­se­lji­ma. U sva­kom tre­nut­ku sam tu da im pri­sko­čim u po­moć i ne li­bim se ni­jed­nog po­sla – ka­že Rov­ča­nin.
Sa­mo­hra­na sta­ri­ca Fa­hra Ha­šin­be­go­vić is­ti­če da je za­do­volj­na uslu­ga­ma ge­ron­to­do­ma­ći­ce, ka­že da su se pri­vi­kle jed­na na dru­gu i da sve te­če na bes­pre­ko­ran na­čin.
– Po­sve­će­na je po­slu, zbli­ži­le smo se i imam osje­ćaj kao da mi je po­ro­di­ca. U sve­mu mi je de­sna ru­ka, pa vi­še i ne sma­tram da sam sa­ma. Ge­ron­to­do­ma­ći­ca je uvi­jek tu ka­da mi je po­treb­na – ka­že ba­ka Fa­hra.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"