Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2015-04-29 U HERCEG NOVOM POČEO 42. MUZIČKI FESTIVAL MLADIH CRNE GORE
Talenti pod Orjenom
Talenti pod Orjenom
Mu­zič­ki fe­sti­val mla­dih Cr­ne Go­re, 42. po re­du, po­čeo je prek­si­noć u Her­ceg No­vom pri­god­nim kon­cer­tom. Ju­če je na­sta­vlje­no tak­mi­čar­skim di­je­lom ko­ji se za­vr­ša­va su­tra uru­če­njem na­gra­da i pro­gla­še­njem naj­bo­ljih. Ovo je dru­gi put za­re­dom da se Fe­sti­val odr­ža­va u Her­ceg No­vom i sva­kog apri­la po­sve­će­na mu je sva mu­zič­ka omla­di­na Cr­ne Go­re. Na fe­sti­va­lu uče­stvu­je 650 takmičara iz 14 osnov­nih, pet sred­njih mu­zič­kih ško­la i stu­den­ti Mu­zič­ke akademije sa Ce­ti­nja.
Go­ste i uče­sni­ke fe­sti­va­la po­zdra­vi­la je Na­da Na­đa Ka­ra­džić, di­rek­tor­ka Mu­zič­ke ško­le ko­ja je or­ga­ni­za­tor, a zva­nič­no je fe­sti­val otvo­ri­la Ta­ma­ra Vu­jo­vić, pot­pred­sjed­nik op­šti­ne Her­ceg No­vi, po­že­ljev­ši tak­mi­ča­ri­ma i pro­fe­so­ri­ma pu­no uspje­ha u ra­du i ugo­dan bo­ra­vak u gra­du pod Or­je­nom.
Kon­cer­ti se odr­ža­va­ju u sa­li Mu­zič­ke ško­le, u cr­kvi Sve­tog Je­ro­ni­ma, u ga­le­ri­ji „Jo­sip Be­po Ben­ko­vić” i u Ru­skoj umjet­nič­koj ga­le­ri­ji.
Ta­len­ti se u pr­vom ci­klu­su tak­mi­če u di­sci­pli­ni kla­vir, fla­u­ta, sak­so­fon, oboa, fa­got, kla­ri­net, hor­na, trom­bon, tru­ba, so­lo - pje­va­nje. Mla­di mu­zi­ča­ri na­stu­pa­ju i kao ka­mer­ni an­sam­bli i or­ke­star.
U dru­gom ci­klu­su pred­vi­đe­na su tak­mi­če­nja u svi­ra­nju vi­o­li­ne, vi­o­le, vi­o­lon­če­la, kon­tra­ba­sa, gi­ta­re, har­mo­ni­ke, kla­vir­skom i ka­mer­nom duu i ho­ru.
Po­kro­vi­te­lji fe­sti­va­la su Vla­da Cr­ne Go­re, mi­ni­star­stva pro­svje­te i kul­tu­re i Op­šti­na Her­ceg No­vi.
Z. Š.


Če­ti­ri na­gra­de za Bje­lo­polj­ce

Na 42. Fe­sti­va­lu mla­dih mu­zi­ča­ra ko­ji se odr­ža­va u Her­ceg No­vom uče­ni­ci bje­lo­polj­ske Mu­zič­ke ško­le osvo­ji­li su če­ti­ri vi­so­ka od­lič­ja.
- Ma­li trio gi­ta­ra, u kla­si pro­fe­sor­ke Mi­le­ne Vračarić osvo­jio je Zlat­nu li­ru, a trio u pr­voj ka­te­go­ri­ji pro­fe­so­ra Ja­smi­na Ćo­ro­vi­ća Sre­br­nu li­ru. Kvar­tet har­mo­ni­ka u kla­si pro­fe­so­ri­ce Mi­re­le Me­kić oki­tio se Sre­br­nom li­rom, kao i ne­stan­dard­ni trio pro­fe­so­ra fla­u­te Alek­san­dre Gre­bo­vić, An­de Bu­ši, pro­fe­so­ri­ce vi­o­li­ne i Ja­smi­na Ćo­ro­vi­ća pro­fe­so­ra gi­ta­re – ka­že di­rek­to­ri­ca Mu­zič­ke ško­le Ja­smi­la Hot, is­ti­ču­ći i da je i kvar­tet har­mo­ni­ka imao za­pa­žen na­stup.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"