Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-07-08 PREDSTAVNIK GRAĐANSKE ALIJANSE OPTUŽIO LJUIĐA ŠKRELJU ZA ODUGOVLAČENJE IZBORA ČLANA DIK-A
Vujičić povukao kandidaturu
Vujičić Vujičić povukao kandidaturu
Pred­stav­nik Gra­đan­ske ali­jan­se Zo­ran Vu­ji­čić po­vu­kao je kan­di­da­tu­ru za čla­na Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je iz re­da ci­vil­nog sek­to­ra i uni­ver­zi­te­ta. On je u do­pi­su o po­vla­če­nju kan­di­da­tu­re op­tu­žio pred­sjed­ni­ka Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra Lju­i­đa Škre­lju za ne­pri­mje­re­no odu­go­vla­če­nje iz­bo­ra čla­na DIK-a.
– Oba­vje­šta­vam Vas da od­u­sta­jem od kan­di­da­tu­re za upra­žnje­no mje­sto čla­na Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je iz re­da pred­stav­ni­ka ci­vil­nog dru­štva, ne­vla­di­nog sek­to­ra i uni­ver­zi­te­ta. Ka­ko se odr­ža­va već tre­ća sjed­ni­ca Ad­mi­ni­stra­riv­nog od­bo­ra, a ovo pi­ta­nje se ne rje­ša­va i ne sta­vlja na dnev­ni red, iako je mje­sto upra­žnje­no već du­ži vre­men­ski pe­ri­od i ovo je tre­ći po­no­vlje­ni kon­kurs. Bi­lo je re­al­no oče­ki­va­ti da se ovo pi­ta­nje ri­je­ši u hit­nom po­stup­ku. Na­še na­mje­re su bi­le ča­sne i od­go­vor­ne pre­ma tre­nut­ku u ko­jem se na­la­zi Cr­na Go­ra – is­ta­kao je Vu­ji­čić.
On je bio je­di­ni kan­di­dat ko­ji se pri­ja­vio na tre­ći po­no­vlje­ni kon­kurs za po­pu­nu upra­žnje­nog mje­sta čla­na DIK-a.
– Ka­ko se oči­gled­no ra­di o ne­pri­mje­re­nom odu­go­vla­če­nju pro­ce­sa, a ne že­le­ći da se li­ci­ti­ra mo­jim ime­nom i or­ga­ni­za­ci­jom u ko­joj ra­dim, od­lu­čio sam se na ovaj po­tez. Že­lim vam svu sre­ću u iz­bo­ru va­šeg kan­di­da­ta za ko­jeg ima­te ve­ći­nu – po­ru­čio je Vu­ji­čić u do­pi­su ko­ji je upu­tio Škre­lji.
Sjed­ni­ca Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra na ko­joj je tre­ba­lo da bu­de usvo­je­na od­lu­ka o iz­bo­ru Vu­ji­či­ća bi­la je za­ka­za­na za 26. maj, ali je od­lo­že­na zbog ne­do­stat­ka kvo­ru­ma. Ka­ko je ta­da ob­ja­snio Škre­lja, Mar­ta Šće­pa­no­vić (DPS) ga je oba­vi­je­sti­la da ni­je u mo­guć­no­sti da do­đe na sjed­ni­cu iz Ko­la­ši­na, dok je Adri­jan Vuk­sa­no­vić (HGI) ne­po­sred­no pri­je sjed­ni­ce ja­vio da ima dru­gih oba­ve­za zbog ko­jih je mo­rao da ode iz zgra­de par­la­men­ta. U me­đu­vre­me­nu se Ad­mi­ni­stra­tiv­ni od­bor tri pu­ta sa­stao, ali ni na jed­noj sjed­ni­ci na dnev­nom re­du ni­je bio iz­bor čla­na DIK-a.
Ad­mi­ni­stra­tiv­ni od­bor u pret­hod­nim po­ku­ša­ji­ma ni­je uspio da po­pu­ni mje­sto čla­na DIK-a iz re­da ci­vil­nog sek­to­ra i uni­ver­zi­te­ta. Na pr­vi po­ziv se ni­ko ni­je ja­vio, dok je u po­no­vlje­noj pro­ce­du­ri je­di­ni kan­di­dat bio Vla­di­mir Bo­ško­vić, ko­ji ni­je do­bio po­treb­nu ve­ći­nu.
Vu­ji­čić je ra­ni­je ka­zao za „Dan” da je vra­ća­nje po­vje­re­nja u Dr­žav­nu iz­bor­nu ko­mi­si­ju je­dan od ključ­nih raz­lo­ga zbog ko­jih je od­lu­čio da se kan­di­du­je za čla­na te in­sti­tu­ci­je. Is­ta­kao je da mu je cilj da, uko­li­ko bu­de iza­bran, do­pri­ne­se tran­spa­rent­ni­jem ra­du Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"