Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-02-06 SAVJET ASK POSTUPIO PO PREPORUCI VLADE
Traže informacije od Radonjića
Traže informacije od Radonjića
Čla­no­vi Sa­vje­ta Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) za­tra­ži­li su od di­rek­to­ra Sre­te­na Ra­do­nji­ća da u naj­kra­ćem ro­ku do­sta­vi in­for­ma­ci­ju o po­stu­pa­nju ASK pri­li­kom utvr­đi­va­nja na­vod­nih po­vre­di od­re­da­ba Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je od stra­ne čla­no­va Sa­vje­ta RTCG. To je sa­op­šte­no iz Sa­vje­ta, na­kon što im je Vla­da pre­po­ru­či­la da sa­gle­da­ju dje­lo­va­nje Agen­ci­je „u po­stup­ci­ma utvr­đi­va­nja kon­flik­ta in­te­re­sa čla­no­va Sa­vje­ta RTCG”.
– Uva­ža­va­ju­ći za­kon­sku po­dje­lu nad­le­žno­sti dva or­ga­na Agen­ci­je, Sa­vjet i di­rek­tor, a ima­ju­ći u vi­du od­go­vor­nost ko­ju Sa­vjet Agen­ci­je ima pre­ma jav­no­sti, čla­no­vi Sa­vje­ta ASK za­tra­ži­li su od di­rek­to­ra Agen­ci­je da im u naj­kra­ćem ro­ku do­sta­vi in­for­ma­ci­ju o po­stu­pa­nju Agen­ci­je u od­no­su na utvr­đi­va­nje po­vre­de od­red­bi Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je od stra­ne čla­no­va Sa­vje­ta RTCG. Na­kon sa­gle­da­va­nja po­stu­pa­nja Agen­ci­je u ak­tu­el­nim pred­me­ti­ma, Sa­vjet ASK će se sa­op­šte­njem obra­ti­ti jav­no­sti – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Sa­vje­ta ASK.
Vla­da je u pe­tak pre­po­ru­či­la Sa­vje­tu ASK da na po­seb­noj sjed­ni­ci sa­gle­da dje­lo­va­nje Agen­ci­je po­vo­dom od­lu­ka ve­za­nih za po­stup­ke utvr­đi­va­nja kon­flik­ta in­te­re­sa čla­no­va Sa­vje­ta RTCG.
– Vla­da ci­je­ni zna­čaj ko­ji Agen­ci­ja ima u kon­tek­stu ukup­nih na­po­ra u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je, što je po­tvr­đe­no po­zi­tiv­nim ocje­na­ma u iz­vje­šta­ji­ma Evrop­ske ko­mi­si­je i naj­ve­ćim di­je­lom ostva­re­nih re­zul­ta­ta, isto­vre­me­no uva­ža­va­ju­ći po­tre­bu da se do kra­ja sa­gle­da­ju aspek­ti nje­nog ra­da od zna­ča­ja za una­pre­đe­nje prin­ci­pa vla­da­vi­ne pra­va – sa­op­šti­li su iz Vla­de.
Skup­šti­na je do­sad, na­kon od­lu­ka ASK o po­sto­ja­nju na­vod­nog kon­flik­ta in­tre­sa i kr­še­nju Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je, raz­ri­je­ši­la Ni­ko­lu Vuk­če­vi­ća i Go­ra­na Đu­ro­vi­ća iz Sa­vje­ta RTCG. Uprav­ni sud je ne­dav­no usvo­jio tu­žbu Vuk­če­vi­ća i po­ni­štio od­lu­ku ASK ko­jom je utvr­di­la da je u na­vod­nom kon­flik­tu in­te­re­sa. U po­nov­nom po­stup­ku, ASK je osta­la pri istom sta­vu, uz ocje­nu da se Vuk­če­vić mo­gao na­ći u kon­flik­tu in­te­re­sa.
Od­lu­ka ASK u slu­ča­ju Đu­ro­vi­ća, ko­jom je utvr­đe­no da je isto­vre­me­no sa jav­nom funk­ci­jom oba­vljao du­žnost iz­vr­šnog di­rek­to­ra u pred­u­ze­ću ko­je se ba­vi pro­iz­vod­njom po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­da, po­slu­ži­la je par­la­men­tu za nje­go­vu smje­nu.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"