Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-06 MILAN KNEŽEVIĆ PISAO POSLANIČKIM KLUBOVIMA U SKUPŠTINI SAVJETA EVROPE Režim progoni neistomišljenike
Je­dan od li­de­ra DF-a i čel­nik DNP-a Mi­lan Kne­že­vić pi­sao je ju­če po­sla­nič­kim klu­bo­vi­ma Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Sa­vje­ta Evro­pe (PSSE), na­vo­de­ći da je na sce­ni in­sti­tu­ci­o­nal­ni pro­gon ko­ji cr­no­gor­ska vlast spro­vo­di nad tim po­li­tič­kim sa­ve­zom. Kne­že­vić u pi­smu na­vo­di da je u Cr­noj Go­ri 19. ju­la 2017. go­di­ne po­čeo sud­ski pro­ces za na­vod­no pla­ni­ra­nje dr­žav­nog uda­ra na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 16. ok­to­bra 2016. go­di­ne.
– Op­tu­žni­com spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca ob­u­hva­će­no je 13 li­ca, od to­ga dva ru­ska, osmo­ro srp­skih i tri cr­no­gor­ska dr­ža­vlja­na. Me­đu op­tu­že­ni­ma na­la­zi­mo se moj ko­le­ga An­dri­ja Man­dić, pred­sjed­nik No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je, po­sla­nik u cr­no­gor­skom par­la­men­tu, je­dan od li­de­ra DF-a, i ja. Do­sad je odr­ža­no 40 ro­či­šta, a či­ta­va kon­struk­ci­ja op­tu­žni­ce po­či­va na svje­do­če­nju svje­do­ka sa­rad­ni­ka Sa­še Sin­đe­li­ća, pra­vo­sna­žno pre­su­đe­nog na 21 go­di­nu za­tvo­ra za ubi­stvo ko­je je 2002. go­di­ne po­či­nio u Hr­vat­skoj, a za ko­jim je od stra­ne Hr­vat­ske ras­pi­sa­na i cr­ve­na In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca – sa­op­štio je Kne­že­vić.
U pi­smu tvr­di da su stvar­ni iden­ti­tet svje­do­ka sa­rad­ni­ka spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac i mi­ni­star prav­de, Mi­li­vo­je Kat­nić i Zo­ran Pa­žin, skri­va­li pu­nih šest mje­se­ci.
– Omo­gu­ćiv­ši mu da pod la­žnim ime­nom do­bi­je sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka ka­ko bi la­žno svje­do­čio pro­tiv na­šeg opo­zi­ci­o­nog sa­ve­za, i ka­ko bi iz­bje­gao iz­ru­če­nje Hr­vat­skoj. Iako u spi­si­ma do­ka­za ne po­sto­ji ni di­rekt­na, ni in­di­rekt­na ve­za na­šeg opo­zi­ci­o­nog su­bjek­ta sa oso­ba­ma ko­je spo­mi­nje svje­dok sa­rad­nik, iako cr­no­gor­ska jav­nost pu­tem jav­nog pre­no­sa iz da­na u dan uvi­đa o ka­kvom far­sič­nom pro­ce­su je ri­ječ, ne­ma­mo di­le­mu da je osu­đu­ju­ća pre­su­da već na­pi­sa­na i da se kroz mno­go­broj­na za­ka­za­na ro­či­šta sa­mo po­ku­ša­va za­do­vo­lji­ti kaf­ki­jan­ska for­ma – re­kao je Kne­že­vić.
Na­gla­ša­va da je zva­nič­na is­tra­ga pro­tiv Man­di­ća i nje­ga za­po­če­ta u mar­tu 2017. go­di­ne.
– A osim što nam je uki­nut imu­ni­tet, par­la­men­tar­na ve­ći­na je pro­tiv­u­stav­no i pro­tiv­za­ko­ni­to gla­sa­la da nam se od­re­di i pri­tvor, zbog če­ga smo pro­tiv pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne i pred­sjed­ni­ka Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra pod­ni­je­li kri­vič­ne pri­ja­ve. Či­tav taj pe­ri­od do 6. ju­la 2017. go­di­ne smo se ured­no oda­zi­va­li na po­zi­ve za sa­slu­ša­nja i bi­li do­stup­ni cr­no­gor­skim pra­vo­sud­nim in­sti­tu­ci­ja­ma – na­veo je Kne­že­vić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"