Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ZAVRŠEN KONKURS ZA IZBOR ČELNIKA SEKRETARIJATA I GLAVNOG ADMINISTRATORA U DANILOVGRADU Biraju se novi- stari sekretari Najviše interesovanja bilo je za glavnog administratora i za to mjesto su se prijavila tri kandidata
DA­NI­LOV­GRAD- Kon­kurs za iz­bor če­ti­ri se­kre­ta­ra op­štin­skih se­kre­ta­ri­ja­ta i glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra u Da­ni­lov­gra­du is­te­kao je u pe­tak, a pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma za ta mje­sta ve­ći­nom su kon­ku­ri­sa­li do­sa­da­šnji ru­ko­vo­di­o­ci, pa na tim funk­ci­ja­ma ne­će bi­ti no­vih ime­na. Naj­vi­še in­te­re­so­va­nja bi­lo je za glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra i za to mje­sto su se pri­ja­vi­la tri kan­di­da­ta. Je­dan od njih je De­jan Vu­ko­vić, ak­tu­el­ni di­rek­tor Cen­tra za kul­tu­ru, a dru­ga dva kan­di­da­ta su Dra­gan Dža­ko­vić, do­sko­ra­šnji ne­čel­nik Upra­ve za ne­kret­ni­ne u ovom gra­du, i Je­li­sav­ka Bu­rić, ko­ja je pret­hod­ne če­ti­ri go­di­ne bi­la se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za dru­štve­ne dje­lat­no­sti i op­štu upra­vu.
Rat­ko La­kić, do­sa­da­šnji glav­ni ad­mi­ni­stra­tor, je­di­ni je kan­di­dat za no­vog se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ri­ja­ta za dru­štve­ne dje­lat­no­sti. Za naj­zna­čaj­ni­ju op­štin­sku slu­žbu, od­no­sno pr­vog čo­vje­ka Se­kre­ta­ri­ja­ta za fi­nan­si­je i pri­vre­du pri­sti­gle su dvi­je pri­ja­ve. Jed­nu je pre­da­la Jo­van­ka Po­po­vić, ko­ja je i do­sad bi­la ne če­lu ovog se­kre­ta­ri­ja­ta, a dru­gi za­htjev je pre­dao Zdrav­ko Bo­ge­tić, ak­tu­el­ni slu­žbe­nik tog se­kre­ta­ri­ja­ta, ko­ji je na pret­hod­nim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma bio na od­bor­nič­koj li­sti SDP-a.
Za upra­žnje­no mje­sto se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ri­ja­ta za imo­vi­nu, na či­jem je če­lu do pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci bio Bo­ži­dar Mar­kuš, je­di­ni kan­di­dat je Slav­ko Ve­li­mi­ro­vić, do­sko­ra­šnji se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam. Za se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ra za ur­ba­ni­zam kon­ku­ri­sao je Vas­ko Ota­še­vić, ko­ji je pret­hod­ne če­ti­ri go­di­ne bio glav­ni ur­ba­ni­sta.
Ko će na­red­ne če­ti­ri go­di­ne upra­vlja­ti op­štin­skim se­kre­ta­ri­ja­ti­ma od­lu­či­će Bra­ni­slav Đu­ra­no­vić, pred­sjed­nik op­šti­ne, ali na osno­vu iz­vje­šta­ja po­seb­ne ko­mi­si­je či­ji je za­da­tak da pre­gle­da i oci­je­ni va­lja­nost pod­ni­je­tih mol­bi. Na če­lu te ko­mi­si­je je Zo­ran Bo­ško­vić, pot­pred­sjed­nik op­šti­ne.
Ju­če se u lo­kal­noj upra­vi ni­je mo­gla do­bi­ti ni­ka­kva in­for­ma­ci­ja o iz­bo­ru op­štin­skih funk­ci­o­ne­ra, ali je „Da­nu“ ne­zva­nič­no sa­op­šte­no da se iz­bor no­vih se­kre­ta­ra i glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra mo­že oče­ki­va­ti od­mah na­kon pr­vo­maj­skih pra­zni­ka. Za iz­bor glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra Đu­ra­no­vić mo­ra da obez­bi­je­di i sa­gla­snost lo­kal­nog par­la­men­ta.I.M.


Stra­hu­ju od Zo­ri­ce Ko­va­če­vić

Iz­bor op­štin­skih funk­ci­o­ne­ra po­kla­pa se sa iz­bo­rom no­vog ru­ko­vod­stva OO DPS-a, jer je na tu funk­ci­ju umje­sto dr Mi­o­dra­ga Đu­ro­vi­ća iza­bra­na Zo­ri­ca Ko­va­če­vić, ak­tu­el­ni mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. Ni­je taj­na da je iz­me­đu nje i Đu­ra­no­vi­ća i Đu­ro­vi­ća pret­hod­nih go­di­na ti­njao stal­ni su­kob oko iz­bo­ra sa­rad­ni­ka, ali i ru­ko­vo­đe­nja gra­dom. O to­me se do­sta pi­sa­lo i na­ga­đa­lo, me­đu­tim taj su­kob ni­ka­da ni­je obje­lo­da­njen i u jav­nim na­stu­pi­ma oni su se me­đu­sob­no uva­ža­va­li i hva­li­li po­stig­nu­te re­zul­ta­te.
Iako no­vi pred­sjed­nik OO ni­je imao vre­me­na da uti­če na iz­bor kan­di­da­ta za pr­ve lju­de op­štin­skih se­kre­ta­ri­ja­ta i glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra, u Da­ni­lov­gra­du se oče­ku­je da u na­red­nom pe­ri­o­du Ko­va­če­vi­će­va ima­ti mno­go ak­tiv­ni­ju ulo­gu u iz­bo­ru op­štin­skih funk­ci­o­ne­ra i ocje­nji­va­nju nji­ho­vog (ne) ra­da. Jav­na je taj­na da pret­hod­nih go­di­na ona ni­je ima­la mno­go ra­zu­mi­je­va­nja za op­štin­ske funk­ci­o­ne­re i na stra­nač­kim sa­stan­ci­ma ni­je šte­dje­la kri­ti­ke na ra­čun nji­ho­vog ra­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"